Seibiff med løk og remulade

Porsjoner 4

700 g seifilet uten skinn og bein

12 dl vann

100 g salt

1 dl hvetemel

olje, smør eller margarin til steking

Løkblanding

4 - 6 stjerneløk

4 sjalottløk

1 gul løk

1 rød løk

1 purre

1 bunt gressløk

4 ss smør

1 ts sukker

revet skall og saft av 1/2 sitron

salt og pepper

Remulade

2dl majones

1dl rømme

2 finhakkede ansjosfiléter

1 ts hakket kapers

1 ss hakket sylteagurk

1/2 finhakket sjalottløk

1 ss hakket persille

salt og pepper

frisk presset sitronsaft

Skjær fisken i serveringsstykker og legg dem i lake av salt og vann i 10 minuter. Ta fisken opp og tørk den godt.

Vend fisken i hvetemel, rist av overflødig mel, og brun den pent på begge sider til den er ferdig.

Rens løkene og del skjær dem i tynne skiver. Småløken skal være hel.Brun løken i rikelig med smør, tilsatt sukker.

Tilsett sitronsaft og skall og la den surre til den er myk.

Smak til med salt og pepper.

Rør sammen ingrediensene til remuladen og smak den til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Server seibiffen med løken, remulade og bakte eller kokte poteter.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!