Middagsforslaget

Seibiff med løk og remulade

Seibiff med løk og remulade Foto: EFF/Alf Børjesson
Seibiff med løk og remulade Foto: EFF/Alf Børjesson Foto: EFF/Alf Børjesson
Sist oppdatert

Seibiff med løk og remulade

Porsjoner 4

700 g seifilet uten skinn og bein

12 dl vann

100 g salt

1 dl hvetemel

olje, smør eller margarin til steking

Løkblanding

4 - 6 stjerneløk

4 sjalottløk

1 gul løk

1 rød løk

1 purre

1 bunt gressløk

4 ss smør

1 ts sukker

revet skall og saft av 1/2 sitron

salt og pepper

Remulade

2dl majones

1dl rømme

2 finhakkede ansjosfiléter

1 ts hakket kapers

1 ss hakket sylteagurk

1/2 finhakket sjalottløk

1 ss hakket persille

salt og pepper

frisk presset sitronsaft

Skjær fisken i serveringsstykker og legg dem i lake av salt og vann i 10 minuter. Ta fisken opp og tørk den godt.

Vend fisken i hvetemel, rist av overflødig mel, og brun den pent på begge sider til den er ferdig.

Rens løkene og del skjær dem i tynne skiver. Småløken skal være hel.Brun løken i rikelig med smør, tilsatt sukker.

Tilsett sitronsaft og skall og la den surre til den er myk.

Smak til med salt og pepper.

Rør sammen ingrediensene til remuladen og smak den til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Server seibiffen med løken, remulade og bakte eller kokte poteter.

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også