REMULADE: Fiskepinner digger remulade

REMULADE: Fiskepinner digger remulade © Håvard Egge

Fiskepinner kan være så mye mer enn kamuflasje for å lure i barna fisk.

Å lage dem fra bunnen er dessuten så kjapt og lett at det er få argumenter for å kjøpe de som ligger i frysedisken.

Ta gjerne barna med når du skal lage dem. Dette er antakelig en av de beste måtene du kan introdusere dem for fersk fisk.

Velger du likevel å sverge til den frosne sorten så har vi testet hvilke av dem som inneholder mest fisk her.

Kjøp den beste fisken

Jeg pleier å spørre fiskehandleren min om hvilken fisk som har best kvalitet den dagen jeg handler, og velger som regel laks, torsk eller sei når jeg skal lage fiskepinner.

I tillegg til å jobbe med fersk fisk, får du og barna selv bestemme hva slags smaker dere vil ha i fiskepinnene.

Gjør som Trond Moi og mariner fisken i lime og worchestershiresaus eller lag min oppskrift med sennep og bladpersille.

En helt enkel dobbelpanering uten noe mer fuzz er naturligvis også et godt alternativ.

Synes du dobbelpanering høres vanskelig ut? Det er det altså ikke.

Å dobbelpanere er kort og godt å dype fisken i mel, så egg, og til sist i brødkrumme/smuler. En fin oppgave for de minste i familien.

Fiskepinnene steker jeg helst i klaret smør (det lages ved å smelte smør, og så kun beholde det klarede smøret - kast det hvite grumset).

Noen få minutter i panna er alt som trengs, så det er godt med tid til å lage denne sausen som jo fiskepinnene må ha.

Les også:

Dette trikset gjør eplekaka super

Tapas for en travel hverdag

Slik smelter du sjokolade

Slik får du en fiskespiser

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Klassiske fiskepinner

En hverdagshit!

Til 4 porsjoner:

600 g laks, sei eller torsk

salt

2 ss dijonsennep

1 ss vann

hvetemeltil panering

eggtil panering

5 stk brødskiver

3 stilker bladpersille

klaretsmørtil steking

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!