Hver sommer forbauser det meg like mye hvor god og mett jeg kan bli av bare en salat med et godt brød til.

Det varme sommerværet gjør at kroppen rett og slett trenger mindre drivstoff.

Dette er ukens utvalgte salater

Tilgangen på norske grønnsaker og bær er for tiden formidabel, og tilleggsbonusen er at salat er sunt, samt raskt og lettvint å tilberede.

Under følger forslag til en hel uke med salater. Om du likevel bare må ha noe mer så skal jeg ikke nekte deg å koke potet eller grille et stykke kjøtt eller fisk som du tror vil passe til.

Denne tunfisksalaten som tar kun ti minutter å lage er en god start på uka. Ikke glem å kjøpe eller bake brød til.

I morgen er planen å kjøpe inn en skinke og plukke bringebærne som vokser i hagen, så kan jeg diske opp med denne salaten med spekeskinke og friske bringebær.

Sjuves favorittsalat følger så på onsdag. Salaten med sellerirot og mango lærte han av ingen ringere enn Eyvind Hellstrøm.

Dagen etter følger klassikeren Salade Niçoise. Her er et godt tidspunkt å grille litt fisk ved siden av om du måtte ønske det.

Fredag tenkte jeg å kjøpe en flaske sancerre og lage en digg chèvresalat. Er jeg skikkelig sulten etter en uke på kontoret så slenger jeg noen lammekoteletter på grillen og lager denne fruktsalaten som bonus.

Oppskriftene får du under.

Les også:

Slik renser du grillristen

En hel uke med grilling

Friskt og frodig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Tunfisksalat

Denne tunfisksalaten er laget på ti minutter. Bruk hjemmelaget majones, nykvernet hvit pepper, fersk hvitløk og passende epler (for eksempel Red Delicious, Pink Lady eller Granny Smith).

Til 4 porsjoner:

3 bokser tunfisk

1 stk rødløk

3 stk eple

4 stk tomater

et halvt glass kapers

persille

ev. dill

sitron

salt

pepper, sort og nykvernet

........

sennepsmajones:

........

1 ss dijonsennep

1 stk eggeplomme

1 dl olje, nøytral

3 fedd fersk hvitløk eller et halvt fedd vanlig

sitron

salt

ev. nykvernet hvit pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Salat med spekeskinke og friske bringebær

Salat med spekeskinke er rask og sunn middag. I denne varianten er det bringebær som setter en fin, frisk smak.

Ingredienser:

15 bl basilikum

0,5 kurv bringebær

0,5 pk ruccola

8 skiver spekeskinke

10 stk sukkererter

Dressing

1 dl olivenolje (eller annen god matolje som rapsolje)

1 fedd hvitløk

2 ss sitronsaft

0,5 ts sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Anne Elisabeth Næss

Salat med sellerirot og mango

Denne salaten er og blir Christopher Sjuves yndlingssalat. Helt sjef.

Ingredienser:

0,5 stk sellerirot

12 stk aspargesbønner

1 stk mango

12 stk sukkererter

Dressing

1 dl olivenolje

3 ss sitronsaft

1 ts sennep

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Salade Niçoise

Denne salaten er et måltid i seg selv, men kan brukes som tilbehør til f. eks grillet fisk.

Ingredienser:

4 stk poteter

10 stk aspargesbønner(brekkbønner)

0,5 stk salathode(velg et du liker)

4 stk egg

2 stk sjalottløk

8 stk cherrytomat

1 dl oliven, sorte

0,5 bokser sardiner

1 dl olivenolje

3 ss sitronsaft

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Colourbox (illustrasjonsfoto)

Chèvresalat

Server med godt brød.

Til 4 porsjoner:

1 stk friséesalat

4 porsjon chèvre

2 stk sjalottløk

4 kvast timian

1 ss smør

100 g valnøtter

maldonsalt

pepper

honningvinaigrette

2 ts mild honning, som for eks akasiehonning

1 ts dijonsennep

2 ts sherryeddik

0,5 dl olivenolje, extra virgin

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!