Oppskrift på biff

Slik smaker biffen av høst

Biffen smaker best med dette tilbehøret.

SAKEN ER BIFF: Servér den med sopp.
SAKEN ER BIFF: Servér den med sopp. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Denne måneden kalles ikke sopptember for ingenting. Kanskje ikke så hysterisk artig, men fungerer som en påminnelse om at skogen er full av sopp. Selv har jeg funnet kantarell, piggsopp og steinsopp. Jeg holder meg stort sett til dem (og er selvsagt redd for de giftige soppene).

Del

På en perfekt sopptur serveres soppen omtrent halvveis. Vi pleier å ha med salt, pepper, smør og loff. Det holder lenge. Når det er sagt, blir jeg stadig minnet på den gangen jeg hadde med gåselever (vil du prøve?).

Så steker vi brødet sprøtt og legger på soppen. Litt salt og pepper - og vips! - så er et av høstens beste måltider i boks.

Opplevelsen av maten handler like mye om omstendighetene som selve smaken. Hjemme på kjøkkenet får soppen litt mer behandling. Ikke spesielt avansert, men den får anledning til å hilse på et godt stykke biff.

Sopp og biff

Det første som skjer er at soppen får noen minutter i stekepanna sammen med smør, salt og pepper. Så helder jeg på fløte og lar det koke inn til det blir tykt. En ørliten stenk med rødvinseddik må til. Uten den blir det litt tungt og slapt. (Oppskriften finner du nedenfor).

En annen klassisk variant er denne soppstuingen med løk (bytt ut champignon med kantarell eller annen skogsopp).

Entrcôte er min biff-favoritt. Den har mer smak enn indrefileten. At den er litt mindre mør får heller være.

Et lettvint tilbehør er denne supre potetstappa med sellerirot. Det er lov å være mer vågal. Her er noen tips:

Ovnsbakte poteter,

En kul gulrot- og nøtteblanding

Les også:

De beste, billige rødvinene

Dette trikset gjør eplekaka super

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

 

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Biff med soppstuing

Med litt sopp blir biffen enda bedre.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Kantareller

2 ss Smør

1.5 dl Fløte

2 skiver Entrecôte

Denne saken ble første gang publisert 09/09 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også