Gulrotfakta

Gulrot er en god kilde for A-vitamin. I tillegg er den rik på mineraler som kalium og jern.

Den oransje gulroten vi spiser mest av i dag ble ikke vanlig før på 1800-tallet. Før den var den gjerne fiolett. Gulroten kan for øvrig være hvit, rød, lilla og gul.

Gulrøtter er den mest trofaste grønnsaken i det norske hjem. Alle husker for eksempel middagene med kokt torsk, poteter, smelta smør - hvor gulrøttene var selvskrevne gjester.

Share

Og gulrøttene dukket også opp sammen med kjøttkakene, fiskebollene, i lapskausen, kotelettene og jaggu dukka dem ikke opp i kake også...

Stadig populær

Selv om kokte poteter har blitt sjeldnere på middagsbordet er det ingenting som tyder på at gulroten lider samme skjebne. Faktisk selges det mer gulrøtter nå enn for ti år siden ifølge Frukt.no.

Gulrot går godt sammen med mange, men som oftest holder han seg til gamle kjente.

La oss introdusere han for noen nye venner:

  • gressløk
  • dill
  • ingefær
  • honning
  • rosiner
  • kumin (spisskumen)
  • lønnesirup
  • mandler
  • valnøtter
  • appelsin
  • estragon
  • mynte

Det var noen forslag. Jeg har laget en liten gulrotkreasjon med dens nye venner - oppskriften finner du nedenfor. Tidligere har jeg laget en gulrotsuppe jeg har fått mye, velfortjent skryt for (sunt er det også!).

Les også:

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Kjøttkakene blir supre!

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Gulrotsalat med valnøtter

Med disse ingrediensene blir gulroten helt ny.

Ingredienser:

5 stk gulrot

2 ss hakket gressløk

1 stk nektarin

50 g valnøtter

2 ss lønnesirup

1 ss sitronsaft

sitronskall

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!