Acer Aspire S7-393

Skjermen er en godsak

Bruken av glass og aluminium gjør Acer Aspire S7 til et friskt pust..

HVIT: Acer Aspire S7 skiller seg ut i PC-markedet med sitt hvite og elegante design.
HVIT: Acer Aspire S7 skiller seg ut i PC-markedet med sitt hvite og elegante design. Foto: Andreas Jahren
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Design

+ Stille

+ Slank

+ Lett

+ Ytelse

- Driftstid på batteri

- Tastatur

- Lysstyrke på skjerm

Hvitt og grått, glass og aluminium, lett og tynn. Det er ikke så rart at Acer har beholdt S7s lekre utseende, for det traff godt da den kom i 2012.

Den skiller seg like godt ut fra mengden nå som da, og den er fortsatt et frisk pust av hvitt blant mengden av børstet aluminium. Den er faktisk så slank at litt tykke minnepinner løfter basen fra bordet.

Den har selvsagt flere aktuelle konkurrenter i dag enn da S7-serien var ny i 2012, som for eksempel Dell XPS 13 og fra PC-er med en litt annen formfaktor, som for eksempel Microsoft Surface Pro 3 og Acers egen Aspire Switch.

God byggekvalitet

Byggekvaliteten er god, men basen er mer solid enn skjermlokket. Lokket er nemlig ekstremt tynt og dekket av glass. Det skal lite til før det blir gjennomslag på skjermen, så man bør være varsom med å la maskinen ligge nederst i en bag eller løfte maskinen etter lokket.

Skjermen kan legges flatt ned, men den har ikke noe fancy hengsel som gjør at den kan vris rundt og brukes som nettbrett, som for eksempel Lenovo Yoga 3 Pro.

Skjermen er en godsak med høy oppløsning og IPS-panel. Som vanlig på den typen panel, kan vi kan vi konstatere at bildekvalitet og innsynsvinkler er meget bra.

Det mangler litt lysstyrke i forhold til de beste konkurrentene, og det kan være et problem siden skjermen er berøringsfølsom og dermed blank.

Kraft

Broadwell er på plass, og Acer har gitt vår S7 en kraftig, men relativt strømgjerrig Core i7. Den gir bedre ytelse enn Core M, som vi har testet på Asus UX305, men den trekker også mer strøm.

TESTRESULTATER: Vi har kjørt Acer Aspire S7 gjennom en rekke tester.
TESTRESULTATER: Vi har kjørt Acer Aspire S7 gjennom en rekke tester.

Batteritiden er svakere enn nevnte Asus. 8GB minne og brikkedisk gir greit med muskler til det meste en hjemmebruker trenger, og den oppdaterte HD5500-grafikken gir bedre mulighet enn tidligere til å dra spill i ny og ne. Bare husk at S7 ikke er en spillmaskin og at både oppløsning og bildekvalitet som oftest må ned på begredelige nivåer.

Er det en spillbar bærbar PC du jakter på, bør du kikke på denne gedigne bærbare fra Multicom eller denne kompakte spillbare PC-en fra Alienware.

Stille

Det er ikke mye viftelyd å høre når Acer Aspire S7 brukes lett, og når den presses blir det heldigvis mer et jevnt sus enn viftelyd. Den holder seg også lunken, uansett hvor tungt den jobber.

Som forventet er ikke S7 spekket med tilkoblinger, men to USB3-porter, HDMI, trådløst ac-nett, samt ekstra USB, VGA og kablet nettverk via ekstern boks må jo være godkjent på en så designorientert pakke.

Minnekort stikker for øvrig også langt ut fra basen.

Sammenklemt

Tastaturet er mer sammenklemt enn det trenger å være. Det er mye plass mot skjermen der det kunne vært funksjonstaster.

Linjeskift er klint helt oppi naboen og det samme gjelder venstre shift og Caps Lock. Piltastene er også minimale, men det er ikke Acer alene om.

Bortsett fra dette er ikke tastaturet så verst. Tastene har lys, er helt flate og er lagt ut som fliser. Vandringen er kort, men etter en del tilvenning er det ikke slitsomt å skrive på.

Pekeplaten har alt integrert og fungerer presist, og det samme gjelder berøringsfunksjonen på skjermen.

STILIG:
STILIG:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning