Alienware 13

Et bærbart kraftverk

Lekker og kompakt bærbar spill-PC med masse kraft.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Skjerm

+ Byggekvalitet

+ Solid

+ Batteri

+ Tastatur

- Ytelse

- Klikkeplate

Spesifikasjoner: Alienware 13

 • Prosessor: Intel Core i5-4210U
 • Grafikk: Nvidia GTX 860M 2GB, Optimus
 • Grafikk: Intel HD Graphics 4400
 • RAM: 8 GB
 • Lagring: 256 GB, SSD M.2
 • Skjerm: 13,3 tommer, IPS, matt
 • Oppløsning: 1920x 1080 piksler
 • Trådløst: 802.11 ac, Bluetooth
 • Ethernet: Ja
 • Kamera: Ja
 • OS: Windows 8.1
 • Vekt: 1,97 kg (vår måling)

Alienware er en ringrev hvis spesialitet er bærbare spill-PC-er. De har tidligere prøvd seg med både 11- og 14-tommer, men vi synes de har truffet ekstra godt på størrelsen denne gangen.

Den futuristiske designen er det også lite å utsette på. Matte flater, kanter og striper med lys er velkjent fra vesentlig større modeller vi har testet tidligere. Fansen får sitt, og for en produsent som Alienware er det viktig.

Andre kan nok også like designen, for den er passe dempet når man skrur av lysshowet. Dessuten er kvalitetsfølelsen på plass, for dette en solid rigg med en byggekvalitet som ligger helt i toppsjiktet.

Ultrabook-prosessor

Alienware gitt nummer 13 en lavvolts Core i5-4210U prosessor, som bare har to kjerner. Den jobber sammen med en GTX 860M, som ligger godt plassert i mellomklassen og normalt sett har glimrende ytelse.

Men dessverre ser det ut til at den mer Ultrabook-orienterte prosessoren hindrer grafikken fra å kunne bruke alle kreftene. Vi har tidligere testet flere maskiner med 860M-brikken, da sammen med firekjerners prosessorer, og de yter gjennomgående bedre på spilltestene.

Dette er kanskje et kompromiss som følge av en kompakt base, men det er viktig å være klar over at ytelsen er svakere enn man kan forvente.

Spillytelsen er uansett god nok til at man som oftest kan bruke skjermens naturlig oppløsning. Dagligytelsen er naturlig nok på nivå med de fleste Ultrabooker, med mindre man har programvare som kan nyttiggjøre seg grafikkbrikken. I en såpass portabel pakke, er det kanskje like viktig som maks ytelse for enhver pris.

Ved normal bruk er den så godt som lydløs det meste av tiden, og den blir heller ikke varm. Ved spilling høres omtrent bare lyden av luft som flyttes, mens den naturligvis blir noe varm både på over- og undersiden.

Suveren skjerm

Skjermen har IPS-panel og Full HD-oppløsning, den har matt skjerm og god lysstyrke, fin kontrast og sort som ikke er grått. Når også fargegjengivelsen ser ut til å være meget bra, er skjermen intet mindre enn knallgod.

Klipsch stiller med lyden og de innebygde høyttalerne er ganske gode. Som vanlig mangler litt i bunnen, men de spiller både behagelig og høyt, bare man ikke setter lyden på maks.

Vi savner lite når det gjelder tilkoblinger, for tre USB3, HDMI, DisplayPort, kablet og trådløst ac-nett holder bra. Det er også mulighet for å koble på Alienwares Graphics Amplifier, en boks med eksternt grafikkort for bedre ytelse. Fire timer og noen minutter driftstid på batteri må sies å være meget bra på en maskin i denne klassen.

Tastaturet er litt mykt, men har fin vandring og god tastemotstand. Pekeplaten er av klikketypen, og den fungerer fint, men en klikkeplate på en spillmaskin virker litt malplassert.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning