Multicom Kunshan P375SM-A-CFB3

Gedigent spillmonster med dobbel grafikk

Hvor god bærbar PC får du egentlig for 25.000 kroner?

LYS: Man kan velge å ha diskotek med ledlysene på som er plassert under tastaturet og pekeplaten, men det er også mulig å velge en dus farge. Under skjermen sitter en blå lydindikator som pulserer i takt med lyden fra høyttalerne. Den er blå og ser ikke ut til å kunne endre farge.
LYS: Man kan velge å ha diskotek med ledlysene på som er plassert under tastaturet og pekeplaten, men det er også mulig å velge en dus farge. Under skjermen sitter en blå lydindikator som pulserer i takt med lyden fra høyttalerne. Den er blå og ser ikke ut til å kunne endre farge. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Ytelse

+ Tilkoblinger

+ Utvidelsesmuligheter

+ Tastatur

- Stor

- Tung

- Kostbar

TESTRESULTATER: Multicom Kunshan P375SM-A-CFB3 er noe av det råeste du kan få når vi snakker om bærbare spill-PC-er.
TESTRESULTATER: Multicom Kunshan P375SM-A-CFB3 er noe av det råeste du kan få når vi snakker om bærbare spill-PC-er. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

For deg som vil ha en toppspesifisert bærbar PC, gir en Core i7-4710MQ Intel og doble GTX980M-brikker i SLI fra Nvidia den beste ytelsen vi har sett på en bærbar PC. For å se utviklingen i løpet av et år, kan du sammenligne årets toppmodell fra Multicom med fjorårets versjon av Kunshan P375S, som vant vår store test av bærbare spill-PC-er fra ett år tilbake.

Dette drar alt av spill i skjermens naturlige oppløsning og oppsettet er også velegnet spilling med flere skjermer, eller høyere oppløsning. Det er viktig å ha i bakhodet at ytelsen med SLI kan variere en del fra spill til spill, og at det kan endres med driverversjonen som er installert.

Stasjonær PC neste

Intel har for øvrig kjappere prosessorer som hyllevare, men til spill gjør i7-4710MQ jobben helt glimrende. Akkurat nå skal det litt til å få bedre spillytelse fra en bærbar, og skal man ha mer spillkraft, må man trolig over på stasjonære maskiner. Da synker også prisen, men maskinen er jo ikke bærbar.

Kunshan P375S er også en kraftig skrivebordserstatter, som tar alt man gir den uten å mukke. Den kan like gjerne være en arbeidsstasjon. Hvis man ikke har bruk for spesialskjermkort, som for eksempel Nvidia Quadro. 16 GB minne, bør denne maskinen duge til det meste. Både brikke- og snurredisk gir god respons og glimrende ytelse, sammen med mye lagringsplass.

Effektive kjølere

Dette kraftverket lager mye varme som må vekk, så det er ikke rart det aldri blir helt stille. Uansett er ikke dette en maskin for støyallergikere, og når man spiller eller den jobber tungt er det mye viftelyd. Heldigvis er det et jevnt sus uten ulyder eller hvining. De effektive kjølerne holder basen passe temperert, uansett belastning, så man slipper brenne labbene.

Skjermen har TN-panel for god spillytelse og fronten er matt. Det passer bra siden skjermen bare ligger midt på treet i lysstyrke.  Fargegjengivelsen ser ut til å være bra for et TN-panel, mens kontrast og sortnivå ligger mer på gjennomsnittet.

Godlyd

Lyden fra høyttalerne er bedre enn de fleste, og en liten basshøyttaler gir mer dybde enn vi er vant til. Det hjelper nok at Onkyo og Sound Blaster har en romslig base å boltre seg i.

Spesifikasjoner: Multicom Kunshan P375SM-A-CFB3

 • Prosessor: Intel Core i7-4710MQ
 • Grafikk: 2 x GeForce GTX 980M 8GB i SLI
 • RAM: 16 GB
 • Lagring: 256 GB, SSD
 • Lagring: 1 TB, 7200 rpm
 • Skjerm: 17,3 tommer, TN, matt
 • Oppløsning: 1920x 1280 piksler
 • Trådløst: 802.11 AC, Bluetooth
 • Ethernet: Ja
 • Kamera: Ja
 • OS: Windows 8.1
 • Vekt: 4,2 kg

Kunshan P375S er blant det største og tyngste man kan få tak i, så ikke overraskende er basen er tykk. Den gjennomført og solid byggekvalitet, men man bør nok ha den i en egnet bæreveske hvis man skal ut på LAN-party. Designen minner litt om en sportsbil for viftegrillene på baksiden skiller seg ut med krom, omtrent som to solide eksosrør. To røde lys bak på hver side bak minner om baklys.

Det er fylt godt opp med tilkoblinger, med blant annet Thunderbolt og eSATA i tillegg til den vanlige gjengen. Det er også plass til ekstra lagring, hvis man trenger det.

Tastaturet har svært bra komfort, og passer godt til både skriving og spilling. Dessuten er det er bortimot lydløst. Pekeplaten er fin, men den har en klikkestripe istedenfor separate museknapper. Klikkemotstanden blir hardere jo lenger man kommer inn mot midten, og det synes vi ikke er en god løsning.

Konklusjon

For spillere som vil ha den beste ytelse man kan få i en bærbar, så er monsteret Kunshan P375S tingen.

Prisen betyr nok ikke så mye for målgruppen, men for mange kan det være vel så greit å gå for en stasjonær maskin.

Da får man tilsvarende ytelse til en langt hyggeligere pris. Men skal det være bærbart er Kunshan P375S blant det absolutt kraftigste som er å oppdrive akkurat nå.

KROM: Baksiden gir kanskje assosiasjoner til en sportsbil, med viftegriller som eksosrør og baklys på hver side.
KROM: Baksiden gir kanskje assosiasjoner til en sportsbil, med viftegriller som eksosrør og baklys på hver side. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning