Søte fristelser med plommer og kirsebær
Plukk plommer og kirsebær når de er modne, de kan både nytes med det samme og spares til senere. Hva er vel bedre enn plommesyltetøy når snøen laver ned midtvinters?

I Hjemmets mat-seksjon i nr. 34, i salg fra mandag 18. august 2014, har vi blant annet en sak med masse gode oppskrifter og tips om hvilke godsaker du kan trylle frem av plommer og kirsebær.
Her får du én av oppskriftene som står i bladet.
PAI MED PLOMMER
(4 porsjoner)
125 g smør
1½ dl hvetemel
1½ dl havregryn
1 ts vaniljesukker
¾ dl melk
1 ts bakepulver
1 krm salt
1 dl sukker
1 lime
FYLL:
10 plommer
1 dl sukker
1 dl hasselnøtter
Smuldre sammen smør, hvetemel, salt, vaniljesukker, havregryn og bakepulver. Bland inn finrevet limeskall og spe med melken til en tykk røre.
Del plommene og fjern steinene. Vend plommene i sukkeret. Smør en ildfast form og legg lagvis røre, plommer og grovhakkede nøtter.

Stek paien ved 180° i ca. 20 min. til deigen er sprø og plommene møre.
Server plommeformen lun med vaniljeis eller vispet krem til.
Under ser du hvilke andre fristende oppskrifter du finner i Hjemmet nr. 34/2014.
Les også:

Se video: Slik lykkes du med rullekaken
Rask eplepai med karamelliserte epler
Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør