Planetens hundre kuleste ting

Kule biler du har råd til

Hvilke av verdens kuleste biler har du råd til? Her er svaret.

Publisert Oppdatert

"Hva er de kuleste tingene på planeten?".

Det var spørsmålet 3000 briter fikk i en spørreundersøkelse utført av OnePoll. Av svarene laget så OnePoll en liste over "de hundre kuleste tingene på planeten".

Ikke overraskende var det iPhone som toppet listen.

Et valg som også kan sies å være bilrelatert. Vi har tidligere skrevet om iPhone og bilapper, om navigasjonssystem for smarttelefoner og om oppgradering av bilen via en type app store.

Vi må ned til femteplassen for å finne "verdens kuleste bil", i følge britene. Aston Martin DB9.

Også andre ekstreme biler er å finne blant de ni bilmodellene som finnes på denne eksklusive listen: Ferrari Enzo, for eksempel. Og Bugatti Veyron. Samt Audi R8 og klassikeren Lamborghini Diablo.

At bilprogrammet Top Gear (29) og programleder Jeremy Clarkson (89) også er inne på listen, understreker bare at biler betyr mye for mange!

På listen finnes også bilmodeller ment for "hvermannsen". Selv om de typisk nok er modeller for folk som er mer enn gjennomsnittlig bevisst hva de kjøper.

Les om bildesignernes egne favoritter!

Øverst blant disse - som nummer 27 - befinner Mini Cooper seg. Dette er et merke og en modell som hele tiden har henvendt seg til bilkunden som vil ha spenstige kjøreegenskaper. At retrostilen fortsatt fenger mange, antyder de to neste folkelige modellene på listen.

Mini - enten som One, Cooper, Cooper S, kabriolet eller i enda råere ham - treffer godt. Nummer 27 på kul-listen, og øverst av folkebilene.
Mini - enten som One, Cooper, Cooper S, kabriolet eller i enda råere ham - treffer godt. Nummer 27 på kul-listen, og øverst av folkebilene.

Klassikeren VW Transporter går inn på en 30. plass, mens VW Beetle blir nummer 45. Egentlig er vi litt overrasket over Beetles plassering, men den har åpenbart fortsatt appell.

Den siste folkebilen på OnePolls liste er BMW X5. En stor SUV som tradisjonelt sett har vært både elsket og hatet. En modell mange biltunere og -stylere har kastet seg over, og som du også kan få i pansret versjon.

Hva ville en tilsvarende norsk undersøkelse konkludert med? Antakeligvis ville resultatet blitt temmelig likt. iPhone og andre velkjente gadgets ville ha vært på listen. Facebook, selvsagt. Pulp Fiction og Harley-Davidson.

Noen synes at VW Beetle er litt vel feminin. Ganske mange synes den er kul!
Noen synes at VW Beetle er litt vel feminin. Ganske mange synes den er kul!

Og vi føler oss temmelig sikre på at Mini ville ha scoret høyt hos oss, også. Sjelden har en retrodesign vært så vellykket, og et kult utseende kombinert med lekne kjøreegenskaper vil alltid appellere til mange som har sans for bil og bilkjøring.

Her finner du listen over "planetens hundre kuleste ting".

Les også:

Brukt Mini Cooper S - go kart med skilt

Alle våre Mini-tester

BMW X5-modell fikk en facelift for noen måneder siden. En populær SUV!
BMW X5-modell fikk en facelift for noen måneder siden. En populær SUV!

Alle våre BMW-tester

Azimut Magellano 74 - en kul båt

Kul mat - verdens beste pytt-i-panne

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning