Gårsdagens poteter og kjøtt i en panne med litt smør og løk.

De fleste har smakt husmannsklassikeren pytt-i-panne, og jeg tipper at meningene er mange om retten som har fått hard medfart siden frysedisken ble funnet opp. Pytt-i-panne varierer jo fra det horrible, ja posene i frysedisken, til husmannskost av beste sort.

Biff Rydberg

I Sverige er det lang tradisjon for å jazze opp pytt-i-pannen. Her har de i over hundre år laget en luksuriøs variant med friske grønnsaker og prima kjøtt. Først ute med å servere denne retten var en av Stockholms mest kjente 'nöjesetablissemang' Hotell Rydberg, drevet i perioden 1857-1914, og retten ble derfor kjent som Biff à la Rydberg eller Biff Rydberg.

Den norske varianten med middagrester kan også gjøres skikkelig og velsmakende, men jeg liker også best å ta den helt ut og lage meg en salutt av en husmannsmiddag.

Jeg skjærer opp biffkjøtt, steker gulrøtter sammen med løk og potet, bruker smaksforstereker som honning, worchestershiresaus eller soyasaus, drysser med urter og skviser over sitronsaft.

På toppen legger jeg et perfekt speilegg. Tilbehør til dette er pepperrotkrem og dessuten er det obligatorisk med syltede rødbeter spør du meg. Jeg oppfordrer til å sylte dem selv, de blir så mye bedre enn rødbetene på glass fra butikken.

Les også:

Derfor er norske jordbær best

Slik blir blomkålen god

Clotildes nydelige grillspyd

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Biff Rydberg

Verdens beste pytt-i-panne. Server med speilegg, pepperrotkrem og syltede rødbeter.

Til 2 porsjoner:

400 g entrecôtei serveringsstykker

4 stk mandelpotetere.l. kokte eller rå

3 stk gulroti skiver

0,5 stk rødløki grove biter

0,5 stk purrei grove biter

1 ts honning, mild

2 ts worchestershiresauseller soyasaus

2 kvast bladpersille

0,25 kvast sitron

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!