Årets Bil 2013

Derfor er dette Årets Bil

Juryen begrunnet seieren med at Audi A3 har det lille ekstra.

ÅRETS BIL: Audi A3 er kåret til Årets bil 2013. FOTO: Petter Handeland
ÅRETS BIL: Audi A3 er kåret til Årets bil 2013. FOTO: Petter Handeland Foto: Handeland, Petter
Publisert Oppdatert

Moderne design, god sikkerhet, underholdende og sikre kjøreegenskaper, gode ytelser, god komfort, moderne utstyr og ikke minst brukervennlighet i toppklasse kjennetegner nye Audi A3 - Årets Bil 2013. 31 biler stilte til start, A3 trakk det lengste strået.

Gir "litt mer"

Marius Tegneby, informasjonssjef for Audi hos importør Harald A. Møller, vet hvorfor.

- Det lille ekstra spiller mye på følelsen bilen gir. A3 skal gi følelsen av å gi nettopp "litt mer" og være hakket bedre, forklarer han.

Og det må den også være, for i en stappfull kompaktklasse med konkurrenter som Volvo V40, Mercedes A-klasse, BMW 1-serie, den rimeligere Ford Focus og konsernbror Volkswagen Golf med flere, er kampen om kundene tøffere enn noen gang.

Best i test

Som om ikke Årest Bil 2013-tittelen var nok, cruiset A3 inn til terningkast seks i to tester utført av Vi Menn Bil Top Gear tidligere i høst.

Ved siden av de mange gode egenskapene, var det spesielt én ting som ble trukket fram som selve rosinen i pølsa: " Med det nye betjeningskonseptet i A3 har Audi funnet en svært elegant måte å kombinere avanserte utstyrsløsninger med minimalistisk interiørdesign", skriver fagredaktør Terje Bjørnsen, som i samme slengen roser A3's sportslige og sikre kjøreegenskaper samt effektive motorer.

Fokus på miljø

Audi er langt framme på miljø og har noen av markedets mest moderne og effektive motorer - spesielt 1,4 TFSI COD med sylinderkutt (les mer i notis). Og mer skal det bli, skal vi tro informasjonssjef Tegneby. Han forteller litt om framtiden til Audi A3.

- Det er først og fremst i februar det virkelig begynner. Da lanseres A3 Sportback - femdørsvarianten av A3. Sportback-salget vil utgjøre over 90 prosent av salget på nye Audi A3 når alle modeller og motoriseringer er på plass. 90 prosent av et mål på 2000 solgte Audi A3 i 2013. 1000 med diesel, 1000 med bensin.

Ny plattform, nye muligheter

Tegneby røper i samme slengen at A3 kommer med gassdrift i løpet av 2013. Audi A3 Sportback TCNG er basert på 1.4 TFSI-motoren og vil med 110 hestekrefter til rådighet ha et CO2-utslipp under 30 g/km.

I 2014 kommer også en plug-in-hybrid-løsning med det klingende navnet A3 Sportback e-tron. Den nye MQB-plattformen (modulplattform, ikke lenger en gitt plattform) tillater en rekke tilpasninger til ulike drivlinjer og karosseri-varianter. Audi A3 kommer derfor også som Limousine (4-dørs sedan) og Cabriolet på et senere tidspunkt.

Les også:

Quiz: Hva kan du om Audi-biler?

Derfor skal du bruke AC i bilen om vinteren

Er du smart, får du luksus-SUV billig

Nesten feilfri brukt-SUV

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning