Prøvekjørt: Finnmaster 62 BR, 2011

Praktisk plassmester

Finnmaster 62 BR er en bowrider, noe som gir ekstra sitteplass i baugen. Her er også aktersofaen av solide dimensjoner, og slik blir det sitteplass for hele nabolaget.

Finnmaster 62 BR har et velprøvd skrog.
Finnmaster 62 BR har et velprøvd skrog.
Publisert Oppdatert

Finnmaster 62 BR er en ny modell for 2011. Som 62 BR-betegnelsen røper, dreier det seg om en båt i den populære bowriderklassen på rundt seks meter.

I likhet med andre Finnmaster-nyheter som 55 SC og 52 SC er det lagt vekt på det praktiske og funksjonelle om bord. Det viser seg blant annet i utformingen av cockpiten, der en stor U-sofa gir maksimalt med sitteplass bak vindskjerm og to pilotstoler.

I sitteområde foran ofrer man full sitteløsning til fordel for fenderplassering og praktiske stigtrinn i baugen, samt rett forut for vindskjermen på styrbord side. Kalesje er standard og forsvinner pent ned i en kalesjegarasje. Skal du ha teakdørk og bord eller solsengpute til den store U-sofaen, må du betale ekstra. Du kan også få en 18 liters kjøleboks om bord.

En stor U-sofa om bord i Finnmaster 62 BR gir mange sitteplasser.
En stor U-sofa om bord i Finnmaster 62 BR gir mange sitteplasser.

Går friskt med 150 hk, 115 holder

Motormessig tilbyr man Finnmaster 62 BR med to alternativer; med Yamaha F115 koster båten fra 315 000 kroner, skal du ha ekstra krefter blir det Yamaha F150 og en pris fra 352 500,-. Vi fikk en kort prøvetur med den største varianten på hekken, og da skal du i alle fall ikke klage på fartsressursene.

Vår båt gikk rundt 47 knop, noe som er mer enn nok i en båt av denne størrelsen. Fordelen er selvfølgelig et bredt, støysvakt og forbruksvennlig marsjfartområde. Men for de aller fleste vil nok F115 med en fart på oppunder 40 knop være mer enn tilstrekkelig.

Det var beskjeden sjø da vi kjørte Finnmaster 62 BR, men av erfaring vet vi at dette skroget fungerer meget godt, og har liten grunn til å tvile på at det går mykt og sikkert også her.

Les mer

Test Yamarin 63 BR

Test Sting 650 BR

Test Yamarin 53 BR

Nye Uttern T62

Stor plass til plotter

Et oppbygget konsoll gir plass til stor kartplotter.
Et oppbygget konsoll gir plass til stor kartplotter.

Batteriet er midtstilt i akterbenken, og skal sørge for lavere, sentrert tyngdepunkt og bedre plass til lange gjenstander i stuverommet på babord side..

Førerplassen og de to pilotsetene fungerer praktisk bra, uten den store luksusfølelsen. Fotplater foran de to stolene gir god støtte ved kjøring i sjø.

Det er et stort oppbevaringsrom foran copilotsetet. Vippeputene på stolene er ikke av de største, men gir en brukbar halvhøy kjøreposisjon. Et lite tårn foran føreren innholder instrumenter, brytere og en godt plassert kartplotter med inntil 8,4-tommers skjerm.

Tekniske data:

  • Lengde: 6,2 m
  • Bredde: 2,3 m
  • Vekt u/motor: 900 kg
  • Motor: 115-150 hk
  • Personer: 8
  • CE-merking: C
  • Pris: Fra 315 000 kroner med Yamaha F115
  • http://www.yamaha-motor.no
Mange sitteplasser og tilstrekkelig dørkplass i Finnmaster 62 BR.
Mange sitteplasser og tilstrekkelig dørkplass i Finnmaster 62 BR.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning