Dyr skinke best i test
Er du opptatt av kvalitet og smak, så bør du velge skinke deretter.

Kokt skinke som pålegg spiser vi mye av, men lønner det seg å velge pris fremfor kvalitet? Testpanelet mener at valget av skinke bør være enkelt, velg det som gjerne koster noen kroner mer enn det rimeligste alternativet.
Vi valgte kokt skinke fra Gilde som referanseprodukt.
Alle de rimelige variantene kom forholdsvis dårlig ut i denne testen. Best i test var den kokte skinken fra Gilde, men også testens dyreste med sine 259 kroner per kilo.
Les også:
Testmetodikk
Det ble gitt poeng fra 1-6 etter følgende kriterier: Farge/utseende, konsistens og smak. Smak ble vektet tyngst (60), så konsistens (30), og farge/utseende (10) lavest. Skalaen ble omregnet til terningkast 1-6.
Alle produktene er smakt blindt, det vil si at ingen i testpanelet fikk vite hva de smakte på. Vi har ikke tatt hensyn til pris under testingen.
Testpanelet
Eivind Seiness - kokk og innehaver av Abracadabramat
Arnie Stalheim - klikk.nos vinekspert
Marit Røttingsnes Westli: Matformidler og kokebokforfatter