Oppskrift på gresskarsuppe
Slik lager du gresskarsuppe
Ikke vær redd. Det er ikke skummelt å lage gresskarsuppe.
Å lage suppe av gresskar er ikke vanskelig. Det som er utfordringen er å få den forvokste grønnsaken hjem.
Klarer du dét er mye gjort. Den som skal lage gresskarsuppe behøver ikke frykte.
Les også: Gryterettene som redder hverdagen
Les også: Ti raske og morsomme middager
Det enkleste formen for gresskarsuppe lager du vet å koke gresskar og kjøre det glatt med en stavmikser. Man trenger i og for seg ikke gjøre den obligatoriske Halloween-suppen til noe mer.Problemet er at gresskarsuppa på den måten blir like kjedelig som å høre ringeklokka 139 ganger på én kveld.
Så derfor foreslår jeg at vi spanderer på litt løk, en knus hvitløkfedd, litt kyllingbuljong og rømme.
Det finnes mange muligheter for å gjøre gresskarsuppe mer, eh, spennende. Her er noen forslag:
1. En ide er å bruke ristede pinjekjerner eller valnøtter. De kan brukes til å pynte suppa på toppen
2. En annen mulighet er å bruke sprøstekt bacon (les her om hvordan du steker det sprøtt) og noen krutonger.
3. Ellers er det flere krydder som passer bra. Ingefær, timian og chili nevnes ofte.
4. Servér den med krabbekjøtt - det passer supergodt i gresskarsuppe!
Har du flere forslag til hvordan gresskarsuppa blir god? Bruk kommentarfeltet nedenfor! Gode forslag blir alltid satt pris på. De beste får til og med en kokebok!
Her finner du 5000 oppskrifter du kan kose deg med
Denne saken ble første gang publisert 28/10 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.