Gresskarsuppe er ikke skummelt.=

Gresskarsuppe er ikke skummelt. © Christopher Sjuve

Oppskrift på gresskarsuppe

Slik lager du gresskarsuppe

Ikke vær redd. Det er ikke skummelt å lage gresskarsuppe.

Å lage suppe av gresskar er ikke vanskelig. Det som er utfordringen er å få den forvokste grønnsaken hjem.

Klarer du dét er mye gjort. Den som skal lage gresskarsuppe behøver ikke frykte.

Les også: Gryterettene som redder hverdagen

Les også: Ti raske og morsomme middager

Det enkleste formen for gresskarsuppe lager du vet å koke gresskar og kjøre det glatt med en stavmikser. Man trenger i og for seg ikke gjøre den obligatoriske Halloween-suppen til noe mer.Problemet er at gresskarsuppa på den måten blir like kjedelig som å høre ringeklokka 139 ganger på én kveld.

Så derfor foreslår jeg at vi spanderer på litt løk, en knus hvitløkfedd, litt kyllingbuljong og rømme.

Det finnes mange muligheter for å gjøre gresskarsuppe mer, eh, spennende. Her er noen forslag:

1. En ide er å bruke ristede pinjekjerner eller valnøtter. De kan brukes til å pynte suppa på toppen

2. En annen mulighet er å bruke sprøstekt bacon (les her om hvordan du steker det sprøtt) og noen krutonger.

3. Ellers er det flere krydder som passer bra. Ingefær, timian og chili nevnes ofte.

null
Gresskarsuppe er nydelig sammen med krabbe. © Foto: Christopher Sjuve

4. Servér den med krabbekjøtt - det passer supergodt i gresskarsuppe!

Har du flere forslag til hvordan gresskarsuppa blir god? Bruk kommentarfeltet nedenfor! Gode forslag blir alltid satt pris på. De beste får til og med en kokebok!

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell som du aldri har smakt dem

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Nødhjelp når det virkelig svir

Her er rådene mot sommerens verste plager.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.