Gresskarsuppe er ikke skummelt.=

Gresskarsuppe er ikke skummelt. © Christopher Sjuve

Oppskrift på gresskarsuppe

Slik lager du gresskarsuppe

Ikke vær redd. Det er ikke skummelt å lage gresskarsuppe.

Å lage suppe av gresskar er ikke vanskelig. Det som er utfordringen er å få den forvokste grønnsaken hjem.

Klarer du dét er mye gjort. Den som skal lage gresskarsuppe behøver ikke frykte.

Les også: Gryterettene som redder hverdagen

Les også: Ti raske og morsomme middager

Det enkleste formen for gresskarsuppe lager du vet å koke gresskar og kjøre det glatt med en stavmikser. Man trenger i og for seg ikke gjøre den obligatoriske Halloween-suppen til noe mer.Problemet er at gresskarsuppa på den måten blir like kjedelig som å høre ringeklokka 139 ganger på én kveld.

Så derfor foreslår jeg at vi spanderer på litt løk, en knus hvitløkfedd, litt kyllingbuljong og rømme.

Det finnes mange muligheter for å gjøre gresskarsuppe mer, eh, spennende. Her er noen forslag:

1. En ide er å bruke ristede pinjekjerner eller valnøtter. De kan brukes til å pynte suppa på toppen

2. En annen mulighet er å bruke sprøstekt bacon (les her om hvordan du steker det sprøtt) og noen krutonger.

3. Ellers er det flere krydder som passer bra. Ingefær, timian og chili nevnes ofte.

null
Gresskarsuppe er nydelig sammen med krabbe. © Foto: Christopher Sjuve

4. Servér den med krabbekjøtt - det passer supergodt i gresskarsuppe!

Har du flere forslag til hvordan gresskarsuppa blir god? Bruk kommentarfeltet nedenfor! Gode forslag blir alltid satt pris på. De beste får til og med en kokebok!

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

SLIK SKRELLER DU INGEFÆR: Bruk en skje! Det er den enkleste måten å skrelle ingefær på.=

Vips, så er ingefæren skrelt!

Du har redskapet i skuffen.

OPPSKRIFT PÅ EPLEKAKE: Michel Roux har også en oppskrift på eplekake.=

Gjestene vil elske deg om du lager denne menyen

Og ikke er den så vanskelig og dyr heller.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Flere ganger var jeg dritings med ansvar for et sovende småbarn

«Linda» gikk fra å se på seg selv om en livsnyter til å innse at hun var en alkoholiker.

artikkel bilde

Hørt om stearin-trikset?

Enkelt og genialt!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?