Stor test av billigmat - jordbærsyltetøy
Dyrt jordbærsyltetøy best i test
Det lønner seg å bruke penger på dette.
Se alle testene av billigmat:
Slik testet vi
Alle produktene som er testet representerer de fire store merkevarekjedene:
- Norgesgruppen
- Rema 1000
- Coop
- Ica Norge
I tillegg har vi valgt ut et referanseprodukt i hver produktkategori.
Produsentene
Det er ulike regler og policy på hva de fire store merkevarekjedene oppgir av produsenter bak EMV (egne merkevarer).
Norgesgruppen som har First Price, oppgir ikke leverandør
Rema oppgir leverandør
Coop oppgir leverandør
ICA som har Euroshopper, oppgir hvis kunden spør
Jordbærsyltetøy er godt og vi bruker det til ulike ting. Men spiller det noen rolle hva vi betaler for det? Fravær av bær og mye sukker karakteriserer billigproduktene.
Vi har testet fem ulike produkter fra fem ulike merkevareleverandører. Fire av dem representerer merkevarekjedenes billigmerker, mens det femte produktet er et referanseprodukt.
Konkusjonen til testpanelet er at det meste smaker kunstig og alt for søtt. Det var omtrent ikke noe jordbær (hele bær) i fire av produktene, kun i det ene. En klar vinner var det som smakte jordbær og som inneholdt hele bær, nemlig referanseproduktet fra Nora.
Les også:
Rocka stil til under 500 kroner
Testmetodikk
Det ble gitt poeng fra 1-6 etter følgende kriterier: Farge/utseende, konsistens og smak. Smak ble vektet tyngst (60), så konsistens (30), og farge/utseende (10) lavest. Skalaen ble omregnet til terningkast 1-6.
Alle produktene er smakt blindt, det vil si at ingen i testpanelet fikk vite hva de smakte på. Vi har ikke tatt hensyn til pris under testingen.
Testpanelet
Det ble gitt poeng fra 1-6 etter følgende kriterier: Farge/utseende, konsistens og smak. Smak ble vektet tyngst (60), så konsistens (30), og farge/utseende (10) lavest. Skalaen ble omregnet til terningkast 1-6.
Eivind Seiness - kokk og innehaver av Abracadabramat
Arnie Stalheim - klikk.nos vinekspert
Marit Røttingsnes Westli: Matformidler og kokebokforfatter
Denne saken ble første gang publisert 29/10 2009, og sist oppdatert 28/06 2017.