Bare fem ingredienser

Slik blir laksen god

En glad laks trenger ikke mer enn fem ingredienser.

FISK I OVNEN: Å bake fisk i ovnen gir lite oppvask og er supergodt! Men husk på tempen.
FISK I OVNEN: Å bake fisk i ovnen gir lite oppvask og er supergodt! Men husk på tempen. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Fem ingredienser

Bare fem ingredienser er en artikkelserie på Klikk. Her vil vi presentere en rekke oppskrifter hvor det ikke er mer enn fem ingredienser til sammen. (Salt, pepper, stekefett og vann kommer noen ganger i tillegg.)

Det er mange som vil ha middagsoppskrifter med bare fem ingredienser. Denne gangen har jeg laget fisk. Laks nærmere bestemt.

Jeg er fan av å bake fisk i ovnen. På den måten har du mer kontroll på temperaturen og da unngår man at den blir tørr. Bruker jeg steketermometer? Jepp.

Share

Jeg tar fisken ut når den er 50 grader. Helsemyndighetene må anbefale 60 grader for å være på den supersikre siden. Da blir den litt tørrere. Det er opp til hver især å velge, men jeg tar ikke sjansen på å spise tørr fisk. Ikke på vilkår.

I tillegg til litt salt og pepper, får laksen følge av noen appelsinskiver i ovnen. De setter god smak. Noen ganger bruker jeg både sitron og appelsin, men ikke når man bare skal bruke fem ingredienser. Her er listen:

  • Laksefilet
  • Appelsinskiver
  • Løk
  • Ris
  • Erter

Til risen er det simpelthen bare å steke løk og blande det med kokt ris. Jeg liker å koke (de frosne) ertene i ett minutt og så vende dem inn i risen med litt olje eller smør. Det vil si; jeg bruker ganske mye smør i risen for at det ikke skal bli for tørt.

Les også:

Seks gryter å varme seg på

Bruk to timer, lag middag for hele uka

- Bedre sjokoladekake er vanskelig å lage

Stortest av store familiebiler

Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning