Har du lyst på litt enkel helgekos?

Selvfølgelig har du det. Du har lyst på lapper - selv om du ikke visste om det.

Share

Hva er lapper?

Når pannekaka ber til slektstreff blir det fort folksomt. Etter at pannekaka først har trillet inn kommer vafler, de russiske blinisene, sveler og selvsagt lapper.

Og når man ser nærmere på de to sistankomne kan det være vanskelig å oppdage forskjellen. Om noen har sterke meninger om dette vil jeg oppfordre til å bruke kommentarfeltet nedenfor. Det jeg dog har merket meg er at man ofte finner hjortetakksalt i sveleoppskrifter. Huff og gru.

Lapper er veldig enkle å lage. Du blander simpelthen alle ingrediensene sammen og steker røren på middels varme til den blir gyllen før du snur den og steker den ferdig. Akkurat som en pannekake.

Natron og bakepulver

I mange oppskrifter finner man natron, eller natron og bakepulver. Du kan bytte ut natron med bakepulver, men du må være litt rausere med bakepulveret. Omvendt blir det vanskelig fordi natron ikke er så flink til å heve lappene.

Rester av grøten

Et godt tips er å bruke opp grøtrestene i lappene. Har du litt igjen av ris- eller havregrøten? Ha det i røra og spe eventuelt med litt mer melk.

Gode ting å servere på lappene:

  • Brunost
  • Syltetøy
  • Rømme
  • Sukker
  • Gulost
  • Marmelade
  • Honning
  • Lønnesirup
  • Krem og bær
  • Mascarpone

Har du andre gode forslag? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Les også:

Billig middag hele uka

Bruk to timer, lag middag for hele uka

- Bedre sjokoladekake er vanskelig å lage

Min sjokoladehelg

Her kan du søke blant 4.000 oppskrifter!

TV2

Til 4 porsjoner:

1,5 dl sukker

3 stk egg

3 dl kulturmelk

2 ts natron

4,5 dl hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!