Du har sikkert spist det flere ganger tidligere, enten her hjemme på restaurant eller på ferie.

Tom Kha Gai for eksempel. Eller kanskje kylling i grønn karri.

Du finner oppskrifter på seks herlige retter nederst i artikkelen.

Share

Bor du langt ifra butikker som selger de eksotiske ingrediensene du trenger for å lage deg noen av disse thairettene, fortvil ikke.

Du kan gjerne erstatte noen av dem med ting som er mer kjent.

Dersom du er ute etter noe eksotisk snacks til fredagspilsen så prøv Miang kum, thailandsk gatesnacks. Kjempegodt!

Les også:

Slik lærer du barnet ditt to språk

Få maks ut av feriedagene dine

Den optimale kjøkkenløsningen

Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!

Junie Kovacs Tom Kha Gai

Til 4 porsjoner:

800 ml kokos krem/-melk

12 skiver galangal

4 stk sitrongress strå

8 stk kafferlime blader

4 stk thai fiskesaus

3 dl kraft/buljong

400 g kyllingbryst

2 stk løk

4 ss fiskesaus

1 klype salt

1,5 ts sukker

4 stk tomat

2 stk vårløk

3,5 ss limesaft

Høyde (px): Bredde (px):

Asiatisk nudelsalat

Til 6 porsjoner:

1 dl soyasaus

1 ss fiskesaus

4 ss chilisaus, søt

4 ss finhakket koriander

1 ss ingefær, revet

1 stk sitron, saften av den

2 ss teriyakisaus

300 g hvit fisk

litt olivenolje

500 g linguine

100 g rensede reker, hakket

1 stk rød paprika, finhakket

1 stk gul paprika, finhakket

1 bt koriander, grovhakket

Høyde (px): Bredde (px):

Thai melonsalat

Til 4 porsjoner:

500 g melon, forskjellige typer (f.eks. vannmelon, honningmelon, galiamelon) i terniger

1 ss fiskesaus

2 ss lime, saften

0,5 ts salt

1 ts sukker, brunt

1 stk rød chili

1 stk lime, revet skall av

1 stk finhakket vårløk

1,5 dl kokosmelk

2 ss finhakket koriander

2 ss hakkede salte peanøtter

Høyde (px): Bredde (px):

Kylling i grønn karri

Til 4 porsjoner:

3 ss solsikkeolje

1 stk kylling

1 ss karri

2 l kokosmelk

1 stk hønsebuljongterning

125 g bambusskudd

0,5 stk aubergine

2 stk chili

7 stk limeblader

1 bt thaibasilikum

2 ss sukker

3 ss fiskesaus

Høyde (px): Bredde (px):

Thailandsk rekeomelett

Til 4 porsjoner:

4 stk egg

4 ss vann

500 g reker

1 fedd hvitløk

0,5 stk chili, rød

0,5 stk purre

2 ts sitronskall, revet

2 ts olje

0,5 ts salt

0,5 ts sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Synøve Dreyer

Pad thai - stekte nudler

Dette er en av Thailands mest berømte retter.

Til 4 porsjoner:

2 stk kyllingfileti strimler

0,5 dl soyaolje

1 fedd hvitløk, hakket

4 stk vårløki ringer

100 g reker

1 dl bønnespirer

4 stk egg

250 g risnudler

2,5 dl hønsebuljong

2 ss ketchup

1 ts chilipasta (sambal oelek)

2 ss soyasaus

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!