gryterett

SEKS GRYTER: Her finner du seks gryteretter du kan kose deg med! © Erik Hannemann

Gryterett oppskrift

Seks gryteretter å varme seg på

Varm deg på en gryterett i helgen.

Endelig kommer grytene til sin rett!

Først ut er reinsdyrgryte. Det meste av reinsdyrkjøttet er dyrt, men om du kjøper skav (små, tynne og smakfulle biter) slipper du litt billigere unna. Denne suppa er søtet med litt solbærsyltetøy som er veldig godt med dette kjøttet.

Andre anbefaling er bacalao. I min variant er det ganske mye olje og et lite sting av chili. Det gir det ekstra til en allerede nydelig gryterett.

Lammefrikassé er det umulig å ikke like. Dette er en klassisk oppskrift med persillerot, selleristang og purre. Kunsten er å smake det til med ørlite sitron eller eddik.

Stolt, fransk gryterett

Cassoulet er den stolte, franske lapskausen. Det er veldig få cassoulet-regler, men de hvite bønnene er et møst. Du kan selvsagt også ha i confiterte andelår i tillegg til eller i stedet for lammekjøttet.

Jeg får alltid et merkelig sug etter krydret mat når det kaldt. En av mine favoritter er marokkansk gryte. I denne gryta finner du både kumin, cayenne, kanel og koriander.

Siste gryterett ut er en deilig viltgryte. Det lille trikset i denne retten er å bruke litt chevreost (fåes i nesten alle matvarebutikker) i bunnen av skålen du heller suppa over. Her finner du en video av hvordan det gjøres.

Her er oppskriftene! God, varm helg.

Les også:

En hel smaksuke med billig mat!

En rødvin å varme seg på

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Her fyller du Europas billigste drivstoff

Norge er, kanskje ikke uventet, dyrest i klassen.

artikkel bilde

Vet du hvorfor du skal putte vippetangen i bh-en?

Her er skjønnhetstriksene enhver kvinne burde kunne.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.