Oppskrifter for helgen
Slik blir helgen god
Laks, kylling med kule smaker og eplekake med vaniljekrem står på helgens treretters.
Endelig er helgen her!
Og når det nærmer seg lunsj begynner jeg alltid å fundere på hva jeg skal sette på bordet i kveld.
Første rett
Jeg vurderer sterkt å lage en laksecarpaccio - altså tynne skiver laks med chili, ingefær, vårløk og chili. Den konkurrerer dog med noen veldig gode spareribs med honning og sennep. Jeg får vann i munnen når jeg tenker på hvor gode de er å gnage på.
Allikevel tror jeg valget faller på en veldig enkel variant av stekt laks med sesamfrø. Laksebitene serverer jeg med ertepuré (kok frosne erter i noen korte minutter, sil og kjør med stavmikser samme med litt stekt løk og fløte).
Hovedrett
Det som er helt sikkert er at jeg skal ha fløtegratinerte poteter. Men så er spørsmålet om jeg skal gå for en helt klassisk, overdådig variant eller om jeg skal ta en litt mer sober variant med mye mindre fløte. Forrige helg fikk jeg komplimenter for en variant med saltet kjøtt, cheddar og gressløk - så vi lar den improviserende delen av matmannen ta over når vi kommer til kjøkkenbenken, tenker jeg.
De potetene skal jeg servere til noen kyllingbryst folk skryter av. Hemmeligheten her er å banke kyllingen flat og fylle den med estragon, appelsinskall, salt og pepper. Så ruller du dem sammen og steker i smør og olje til de er gylne. Noen tørkede aprikoser i smør blir til en fin saus.
Dessert
Til dessert skal jeg lage med en skikkelig tarte tatin - en eplekake, som også har noen pærer i seg. Og til den serverer jeg min deilige, hjemmelagede vaniljekrem.
Jeg håper du syntes dette var inspirerende.
God, velsmakende helg!
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Mer enn 4100 personer kan ikke ta feil...)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 28/01 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.