Lyst på noe lett, godt og sunt? Da kan vi foreslå laksecarpaccio!

Carpaccio er en rett laget av rå fisk eller kjøtt skåret i tynne skiver (her får du ytterligere innføring).

Verdens beste oppdrettslaks

Tunfisk og laks er fiskeslagene som vanligvis brukes til carpaccio.

Enkelte tunfiskarter er truet på grunn av sushi og sashimiens globale popularitet det siste tiåret. Når vi her hjemme har tilgang på oppdrettslaks av ypperste kvalitet (salma) synes jeg det er litt tullete å gå løs på den utrydningstruede tunfisken.

Vanlig fisk kan fryses for å drepe bakterier, men jeg kjøper for det meste salmalaks. Dette er oppdrettslaks som er ferdig vakuumpakket maksimalt fire timer etter at den svømte i sjøen. Salma garanterer at du kan spise fisken rå innen holdbarhetsdatoen, og jeg kan ikke komme på å ha hørt at noen har blitt syk av den.

Delikat snert

Med salmalaks lager jeg carpaccio, sushi, sashimi, laksetartarer eller ceviche.

Laksecarpaccioen min syrekokes lett av limesaft på samme måte som i den sør-amerikanske retten ceviche. Fisken vil derfor ikke være helt rå, men tilberedt.

Ingefær har alltid vært en viktig ingrediens i japanernes sushi og sashimi på grunn av dens egenskap som bakteridreper. Salmalaksen har ikke behov for bakteriedrepende, men det smaker unektelig friskt og deilig med ingefær, som sammen med chili og hvitløk gir en snert til den delikate fisken.

Jeg kjenner folk som spiser dette til middag ukentlig, men jeg pleier å servere laksecarpaccio som forrett, lunsj eller kveldskos.

Les også:

Carpaccio - rå nytelse

Innertier til spicy sjømat

Her er grillkongens laksetips

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Laksecarpaccio

Denne retten lages på fem minutter.

Til 4 porsjoner:

400 g laksefilet

1 stk chili

2 stk vårløk

3 cm ingefær

1 fedd hvitløk

1 stk lime

soyasaus

olivenolje

maldonsalt

0,5 potte koriander

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!