OPPSKRIFT PÅ VANILJEKREM: Det er overraskende enkelt å lage vaniljekrem.=

OPPSKRIFT PÅ VANILJEKREM: Det er overraskende enkelt å lage vaniljekrem. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på vaniljekrem

Så lett lager du vaniljekrem

Kan du lage vaniljekrem får du flere venner.

Vaniljekrem er noe man kjøper. Eller?

Del

Jovisst kan man kjøpe det på kartong. Og det er lettvint. Men det er ikke noe du kan være stolt av.

Først når du lager maten selv, og ser at det blir godt og kult, først da begynner det å bli moro på kjøkkenet.

Lag det selv!

Vaniljekrem er en av de tingene som matindustrien nesten får til (de kan aldri få til noe skikkelig fordi det lages i kjønnsløse fabrikker med børsta, sterilt stål og hvite frakker - der er det ikke rom for kjærlighet, sånn er det bare). Dersom du vil spise noe uten "modifisert maisstivelse, stabilisator (natriumalginat E 401, karragenan E 407, tetranatriumdifosfat E 450), aroma, farge (betakaroten E 160a)" (fra innholdsfortegnelsen på Piano vaniljekrem) er det sikrest å lage det selv. (Og legg merke til at jeg ikke faller for fristelsen til å spørre om du finner noe vanilje i vaniljekrem-ingrediensene).

Og så er det så enkelt!

De to tingene du må kunne er:

  • Dele eggeplomme og eggehvite
  • Skrape ut frøene fra en vaniljestang

Du skraper ut frøene fra vaniljestangen og koker det opp med melken. Det heller du over eggeplommer som er pisket med sukker og maisenna. Så varmer du det forsiktig opp (se detaljerer i oppskriften).

Mange muligheter

Når du behersker vaniljekremens hemmeligheter har du plutselig et kraftig hverdagsvåpen for hånden. Du kan for eksempel lage en superenkel dessert ved å tine bær (legg dem i en skål på benken så tiner du mens du lager middag. På med litt vaniljekrem - og vips! - alle synes du er genial.

Den kan også serveres til denne supergode eplekaka. Har du lyst til å lage en perfekt boller, kan du dele dem i to og ha litt vaniljekrem mellom.

Et tredje forslag er sjokoladepudding (sjekk oppskriften her!).

Har du flere forslag til hva vaniljekrem kan brukes til? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor! Vi har for vane å sende morsomme gaver i posten for gode innlegg.

Oppskriften på vaniljekrem finner du nedenfor.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter

Les også:

- Slik har du ikke laget pølse og potetstappe før

De beste, billige rødvinene

Ti middager på ti minutter

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

10 TIPS TIL Å TRIVES PÅ KJØKKENET: Det finnes en god del ting som må være på plass for å trives.=

10 tips som gjør deg til en bedre kokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.

INDISK: Dette er en av de store, klassiske rettene fra India.=

Spis godt for 25 kroner dagen

Vi har laget en superbillig middagsmeny til deg.

Senk matstresset

Her er matekspertens tips for en mer lettvint hverdag.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Slik gikk det da Tove (30) sluttet å bruke sjampo

«Nopoo» er den nye hårtrenden.

artikkel bilde

Den billigste kjøttdeigen smaker best

Store forskjeller på kjøttdeig, viser testen.

artikkel bilde

Best Pris kvernet deig av storfe

Smakfull og saftig kjøttdeig. Testvinner!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Den billigste kjøttdeigen smaker best

Store forskjeller på kjøttdeig, viser testen.

Spis godt for 25 kroner dagen

Vi har laget en superbillig middagsmeny til deg.

Rask snaddermat med underholdningsverdi

Sett deg ved ovnen og se på når de stekes.