Oppskrifter for hele uken

Ukemeny med masse godt

Dette blir en knalluke!

Sist oppdatert

Hver uke serveres det nye ukemenyer. Du finner alle sammen her.

Denne uken er de raskeste rettene satt til mandag og onsdag. Du kan selvsagt sjonglere dagene selv og tilpasse den til de dagene du har dårligst tid.

I forrige uke forsøkte jeg å lage en meny til travle foreldre. Et godt tips er å servere et lite fat med rå grønnsaker - paprika, cherrytomater, gulrøtter, reddiker, fennikel og så videre ved siden av maten. Nok om det! Her er ukemenyen:

Mandag: Pasta med pinjekjerner

Pasta med pinjekjerner og sitron går lynkjapt. Det er en nær slektning av pasta carbonara og en nær bekjent av pasta med pepper. Teknikken er helle kokende varm pasta over piskede egg, slik at de kokes bare ved hjelp av varmen i pastaen. Så smaksetter den med pinjekjerner, sitron og revet parmesan. Du kan gjerne servere litt grønnsaker ved siden av.

Tirsdag: Flyndre med potetpannekake

Utfordringen denne dagen er å finne en fiskedisk. Klarer du det, er din lykke gjort. Da finner du temmelig sikkert en rødspette som ligger og venter på deg. Den baker du i ovnen og så bruker du stekepanna til å lage en potetpannekake. Jeg oppfordrer til å eksperimentere med å ha i flere finsnittede grønnsaker i potetpannekake, forresten. Sellerirot eller persillerot er et fint sted å begynne.

Onsdag: Ukas raskeste, couscous med grønnsaker

Ukas raskeste rett er couscous med raske grønnsaker. For dem som ikke har stiftet bekjentskap med couscous: La det svelle i kokende vann i 3-4 minutter. Vend inn litt olje, sitron og hakkede grønnsaker. Ferdig. Dette er en rett man blir glad i - både fordi den er god, men også fordi den er lynrask.

Torsdag: Kylling med chilismør og bakte reddiker

Chilismøret spiller hovedrollen denne torsdagen. Og det er knasende lett å lage: Bland sammen smør, hvitløk og finhakket chili, sitronsaft og korianderpulver - så er du i mål. Det er dette smøret du har over kyllingen.

Og til kyllingen foreslår jeg noen helt nydelige bakte reddiker. Dette er faktisk noe av det beste jeg har spist i år - så ta mitt ord for at dette blir vellykket.

Fredag: Empanadas

Endelig fredag! Og vi feirer det med Sør-Amerianske empanadas. Jeg kjøper (tro det eller ei) ferdig deig som jeg pakker den godt krydrede kjøttdeigblandingen i. Enkelt og svært tv-vennlig.

Lørdag: Caesarsalat

For å kunne servere salat på en lørdag bør det være noe robust og elegant. Og caesarsalat har de merkelappene. Med kylling, bacon og en god dressing er det duket for kraftig "råkost".

Søndag: Horn med bode fiskepålegg: rekesalat, skagenrøre og krabbe

Siden søndag er dag de fleste har litt mer tid foreslår jeg å bake horn. Men, jeg nøyer meg ikke med det. Jeg legger inn en liten blandestasjon på kjøkkenbenken også - nemlig med sjømatpålegg: Skagenrøre, krabbe med majones og klassisk rekesalat.

Noen som vil ha dessert? Her er tre forslag:

Snickerskake

Brownies

Baba au rom

Ha en herlig matuke!

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også