Pepper får sjelden ros. Det er det krydderet vi bruker mest (med mindre man regner salt som krydder), men aldri snakker om. Pepperet bare er der.

Det potente krydderet har samme rollen som et dovent kjæledyr: Du tar det for gitt og det gjør ikke mye ut av seg med mindre du forsøker å få liv i det. Og det er nettopp det denne retten skal gjøre: Få fram pepperens klem og glød!

Oppskrifter fra Twitter

Jeg følger med på Twitter. Jeg ser gjennom hundrevis av meldinger flere ganger i uken. Og omtrent hver femtusenende melding handler om en genial oppskrift. Kjøttbollene (helt fantastiske) var den første jeg oppdaget på den måten.

Og denne gangen er oppskriften like genial og enda lettere å lage. Kokken Mark Ladner fra New York lager en variant av klassikeren cacio e pepe - ost og pepper. (tusen takk til Amateurgourmet for tipset!).

Om det er billig mat du vil ha (se her for en billig ukemeny) kan du lett legge denne her til repertoiret. Den konkurrerer til og med med den gode suppa jeg lagde som koster seks kroner per person. Det du trenger er pasta, pepper, litt olje, litt ost og smør.

Det som gjør den god

Det er de små triksene som gjelder. Og her er det minst to knep du må ha i ermet: Det første er å knuse pepperet med morter (eller pepperkvern) og ha det i en tørr stekepanna på middels varme. Etter noen minutter kjenner du at pepperet gir fra seg kraftig aroma (det er oljene i pepperet som frigjøres når det varmes opp).

Det andre trikset er å bruke ha litt av pastavannet (det vannet som pastaen har kokt i). Ha en liten sleiv vann i stekepanna med pepperen. La det koke litt ut før du har i smøret.

Og så ikke, minst: Salt pastavannet med 10 gram per liter vann.

Nøyaktig oppskrift finner du nedenfor!

(Over 10.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du omelett

Slik lager du perfekte muffins

Her er verdens beste sjokoladekake

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Spagetti med pepper

En klassiker ved navn cacio e pepe kan få en renessanse med denne billige, enkle og gode pastaretten.

Til 2 porsjoner:

20 g salt

1 l vann

250 g spagetti

10 stk pepperkorn

4 ss smør

2 ss revet parmesan (eller 50/50 parmesan og pecorino)

Høyde (px): Bredde (px):