Oppskrifter for hele uka

Slik blir det en god uke

Her er oppskriftene du trenger denne uka.

Publisert Oppdatert

Du kan trygt gå en ny uke i møte med denne menyen. Du er garantert en variert og morsom matuke om du bruker oppskriftene under.

Menyen er bare en av mange ukemenyer som er laget på Klikk. Her finner du andre ukemenyer.

Mandag

Vi starter uka med en pastaklassiker. Den ble først brukt for å sikre at kona til Alfredo fikk nok næring, men når gjestene i restauranten hans ga han komplimenter havnet den på menyen. Etter at to Hollywood-stjerner oppdaget sausen ble den raskt et verdensfenomen ...

Tirsdag

En god ukemeny burde ha en god porsjon fisk. Ukens første fiskeoppskrift er en deilig suppe som har butterdeigslokk. Høres vanskelig ut? Å nei. Butterdeig kjøper du i butikken (frosne), kjevler ut og pakker rundt suppeskålen som du setter i ovnen til den blir gyllen.

Plutselig ser suppa litt mer spennende ut og får et godt, sprøtt lokk.

Onsdag

Midtvinters er det deilig å ha noen gode gryter å varme seg på. Denne gangen har jeg funnet fram til en herlig og enkel gryte med reinsdyrkjøtt. Det høres dyrt og vanskelig tilgjengelig ut, men du finner det i de fleste matbutikker. I oppskriften bruker jeg reinsdyrskav som er blant det billigste viltkjøttet (har du noe i fryseren kan du skjære det i små biter og bruke det).

Torsdag

Vi skal til Frankrike! Og her møter vi på en gammel kjenning. Den fjonge kyllingretten lages ved å lage en snitt i kyllingbrystet og fylle det med skinke og ost. Til den foreslår jeg herlig potetsalat med grønne bønner og pinjekjerner.

Fredag

På fredag legger vi noen store poteter i ovnen og baker dem. Vi huler ut potetene og blander innmaten med sopp, løk, kjøttdeig (eller kyllinglever for den som våger...) og hvit saus. En enkel og herlig variant som fungerer bra foran TV-en.

Lørdag

Vi har vært i Italia og Frankrika - så da ville det vært urettferdig ikke besøke Spania også. Derfor står den store stoltheten paella på menyen. Det er ikke nødvendig å være veldig tro mot oppskriften, men bruk heller ingredienser du liker.

Søndag

Uka avsluttes med lammefrikassé. Det er ikke komplisert: Kok lammekjøtt i litt saltet vann, lag hvit saus på kraften og la det koke videre til grønnsakene er ferdige. Du er solgt etter ett forsøk.

Flere oppskrifter på husmannskost finner du flere oppskrifter her.

Jeg håper du får en fin og smakfull uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 4100!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!Erik Hannemann

Kylling Cordon Bleu

Dette er den enkle, late varianten av klassikeren.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Kyllingbryst

2 skiver Skinke, røket

2 stk Ost

Salt og pepper

Smør/olje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen