En god suppe kan redde hele uka. Det kan være den beste kjøttsuppa som finnes eller en fransk løksuppe med noe ekstra.

Livets følelser

"Suppe og fisk forklarer halvparten av livets følelser", skrev Sidney Smith (den engelske forfatteren som også er ansvarlig for å skrive en oppskrift på salatdressing på rim).

Derfor er en fiskesuppe en hel verden av emosjoner, kjensler og affeksjoner: Hva slags fisk? Rød eller hvit? Fløte eller ikke?

Det meste blir faktisk vellykket, det handler bare om følelser. Og variasjoner.

Gjør mat morsom

Det er gøy å gjøre maten morsom (jeg kan gjerne siteres på det der).

I Frankrike får man ofte suppe med spiselig lokk. Det kan godt hende at det opprinnelig var praktisk på for restaurantene. For med et butterdeigslokk holder suppa lenger på varmen.

Butterdeig eller mørdeig kjøper vanlige folk i butikken (det er for mye styr å lage for de aller, aller fleste, meg selv definitivt inkludert).

Brød og suppe

Brød og suppe er knyttet tett sammen av historiske bånd. Faktisk betyr det franske ordet soupe opprinnelig den brødskiven man helte suppen over. Selve suppen het potage. En suppe med lokk er derfor en vanlig suppe som er snudd på hodet - på en intelligent måte.

Oppskriften på fiskesuppe med lokk finner du nedenfor.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 2000. Nå er målet å doble!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere

Slik lager du perfekt pizzabunn

Dette er verdens viktigste grønnsak

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Fiskesuppe med deilig lokk

Dette er en måte å gjøre suppa litt mer spennende...

Ingredienser:

400 g fisk, av en eller flere sorter

2 pl mørdeig (butterdeig)

1 stk løk

2 stk vårløk

2 fedd hvitløk

olje til pensling

0,5 stk fennikel

2 stk laurbærblad

1 knivsodd cayennepepper

safran, 2-3 tråder

1 stk fisk ehode, eventuelt

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!