Spør en kelner i Italia om Pasta Alfredo! Alt du får er et spørrende blikk og et usikkert smil. Det er nemlig ingen i sausens hjemland som tenker på denne sausen som en saus.

Hvorfor? For alfredo er så enkel at sausen verken behøver eller fortjener noen oppskrift eller navn.

Dem om det. En saus som består av fløte, smør og ost har selvsagt lange tradisjoner i Italia. Men, historien om Alfredo handler om en mann som ville sørge for at den gravide kona hans fikk nok næring. Etter at kona hadde vært dårlig og ikke spist på en stund begynte Alfredo di Lelio å doble smørmengden. Siden kona likte pastaen så godt begynte Alfredo å teste den på kundene i restauranten hans, Alfredo alla Scrofa.

Særlig amerikanerne så ut til å like oppskriften. Med litt drahjelp fra Hollywood-stjernene Mary Pickford and Douglas Fairbanks som oppdaget retten på bryllupsreisen i 1927 fikk sausen raskt et renomé i celebritetskretser. Siden tok oppskriften Amerika med storm.

I dag er Alfredo mer eller mindre synonymt med en hvit pastasaus av fløte, smør og ost.

Det finnes uttalige varianter, men nedenfor finner du en utgave de aller fleste kan akseptere.

Les også:

Vi har testet fransk pappvin

Dette apparatet gir perfekt kaffe

Slik har du ikke laget eplekake før

Lutefisk for nybegynnere

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Christopher SJuve

Alfredo pastasaus

Dette er en enkel variant av den legendariske pastasausen "Alfredo".

Ingredienser:

4 ss smør

2,5 dl kremfløte

0,5 stk hvitløksfedd

75 g parmesan

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!