Oppskrifter til St. Hans

Oppskriftene du trenger til St. Hans

Her er triksene som gjør St.Hans-maten god.

Foto: Foto: Clotilde Dusoulier
Publisert Oppdatert

De fleste aner ikke hvem den hellige Hans er og er vel forlikt med uvitenheten. Jeg også. De som vil kan finne ut hvem som skjuler seg bak tittelen på Wikipedia.

Uavhengig av hva Hans måtte mene er jeg mest opptatt av hvordan man skal feire denne dagen som betyr at vi er ca halveis til jul.

Share

Her er noen triks som passer til de to vanligste måtene å feire St.Hans: Reker og grilling. Jeg liker å spise reker mens jeg griller, men det er meg.

1. Pimp opp rekene

Det er noen forslag som er åpenbare. Reker, for eksempel. Klassikeren med loff, majones, dill og sitron er en sikker vinner. Om du vil gjøre litt mer stas på rekene kan du piske litt fløte lett og blande med majonesen og ha i litt finrevet sitron- eller limeskall. Og kanskje noen mynteblader? Bare et lite tips.

2. Lær deg å grille

Du kan like gjerne lære deg det lille trikset som gjør grillmaten bedre med en gang. Det handler om direkte og indirekte varme. Stek maten først på direkte varme - så indirekte varme.

3. Velg godt kjøtt

Mesterkokk Bent Stiansen mener at svinenakke er det beste kjøttet og serverer det med kult tilbehør. Vår egen blogger Clotilde sverger til lammefilet (med timian).

Uansett: Vær raus når du velger kjøtt. Og dersom du vil være på den sikre siden er det lurt å prøvesteke en kjøttbit først - og ta tiden. Så finjusterer du.

4. Vær beredt: Lag tilbehøret på forhånd:

Å lage en kul potetsalat med paprika og bacon eller pesto er lurt og gjøres på forhånd.

Dette er Bent Stiansens oppskrift på 70-talls-klassikeren coleslaw som er veldig godt egnet til å ta med i en boks.

Denne mango-salaten er superduper til grillmat, om du er i det hjørnet. Og er du virkelig flink kan du bake foccacia-brød som vil imponere alle.

Les også:

Oppskriftene for en grilluke

Slik lager du god iste

Her er oppskriften på lammefrikassé

Slik lager du verdens beste kjøttkaker

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning