Oppskrift på grillet svinenakke

- Dette er det beste grillkjøttet

Dette er mesterkokk Bent Stiansens favorittkjøtt til grillen. Han gir deg de hemmelige triksene.

SVINENAKKE: Noe av det beste kjøttet å legge på grillen
SVINENAKKE: Dette er Stiansens favoritt. © Foto: Fredrik Naumann
=

Bent Stiansen

Bent Stiansen er en av Norges mest profilerte kokker. Han vant Bocuse d'Or som første nordmann i 1993.

Han driver restaurant Statholdergaarden i Oslo som har én Michelinstjerne.

Han har gitt ut følgende bøker:

  • Stiansen til hverdags (2004)
  • Stiansens kulinariske koffert (2006)
  • Stiansens desserter (2006)
  • Stiansens fisk og skalldyr (2006)
  • Stiansens kjøtt og fjærkre (2006)
  • Stiansens småretter (2006)
  • Stiansen inviterer til fest (2008)

Slik tenner du opp grillen

Mesterkokk Bent Stiansen har funnet sitt favorittstykke til grillen; svineribbe.

– Det er fantastisk godt kjøtt og det er ispedd litt fett. Når fettet smelter på grillen blir kjøttet veldig saftig og mørt, sier han.

Skal du lage honningmarinert svinenakke, som oppskriften under, er det viktig at du griller kjøttet først, før du smører på sausen.

Og grilltrikset på denne typen kjøtt er indirekte steking.

– Når du steker på gassgrill har du først grillen på fullt. Deretter skrur du av den midterste brenneren, sier Stiansen.

Du kan også gjøre det samme på en vanlig grill ved å legge grillkull langs kanten.

Prøv også dette på grillen:

Grillspyd med lam og timian

Perfekt laks på 15 minutter

Bent Stiansens grillmiddag på 8 minutter

Grillet bruschetta med spekeskinke og tomat

Grillet innbakt svinefilet

henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

BAKTE TOMATER: Fyll tomatene med en mystisk paellablanding.=

Har du prøvd paellatomater?

Sjekk ut de geniale tomatene.

FULG I VIN: Coq au vin er en udødelig klassiker. Det skjønner alle når man spiser den.=

Middagene du har lyst på denne uka

En meny som gjør livet ditt enklere denne uka.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Sjekk hva eddik gjør med dusjhodet

Fire ting du enkelt rengjør med eddik.

artikkel bilde

- Ville holdt meg langt unna

Forsker mener du bør styre unna et av disse. Og det er det flere grunner til.

artikkel bilde

Talkum er det nye supermiddelet

Tykkere vipper, freshere hår og gulv som ikke knirker; sjekk hva litt talkum kan gjøre.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Taperen kunne like gjerne vært hundemat

Mens to typer får terninkast seks.

- Vinneren smaker hjemmelaget

Et lettsyltetøy er best i testen av blåbærsyltetøy.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.