Oppskrift på grillet svinenakke
- Dette er det beste grillkjøttet
Dette er mesterkokk Bent Stiansens favorittkjøtt til grillen. Han gir deg de hemmelige triksene.
Bent Stiansen
Bent Stiansen er en av Norges mest profilerte kokker. Han vant Bocuse d'Or som første nordmann i 1993.
Han driver restaurant Statholdergaarden i Oslo som har én Michelinstjerne.
Han har gitt ut følgende bøker:
- Stiansen til hverdags (2004)
- Stiansens kulinariske koffert (2006)
- Stiansens desserter (2006)
- Stiansens fisk og skalldyr (2006)
- Stiansens kjøtt og fjærkre (2006)
- Stiansens småretter (2006)
- Stiansen inviterer til fest (2008)
Mesterkokk Bent Stiansen har funnet sitt favorittstykke til grillen; svineribbe.
- Det er fantastisk godt kjøtt og det er ispedd litt fett. Når fettet smelter på grillen blir kjøttet veldig saftig og mørt, sier han.
Skal du lage honningmarinert svinenakke, som oppskriften under, er det viktig at du griller kjøttet først, før du smører på sausen.
Og grilltrikset på denne typen kjøtt er indirekte steking.
- Når du steker på gassgrill har du først grillen på fullt. Deretter skrur du av den midterste brenneren, sier Stiansen.
Du kan også gjøre det samme på en vanlig grill ved å legge grillkull langs kanten.
Prøv også dette på grillen:
Bent Stiansens grillmiddag på 8 minutter
Grillet bruschetta med spekeskinke og tomat
Honningmarinerte svinenakke
Dette er Bent Stiansens supre oppskrift på grillet svinenakke.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 kg Svinenakke uten ben
1 ss Salt
1 ss Pepper
1 ss Anis, malt
1 dl Saus
0.5 dl Ketchup
0.5 dl HP-saus
1 ss Worchestershiresaus
0.5 dl Hoisinsaus
2 ss Honning
2 fedd Hvitløk
0.5 ts Timian
1 ss Chili
1 ts Anis, malt
Coleslaw
Dette er Bent Stiansens geniale oppskrift på den gode klassikeren coleslaw. Perfekt til grillmat.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
300 g Kål
1 stk Gulrot
1 stk Eple
2 ss Sylteagurk
0.5 dl Majones
0.5 dl Crème fraîche
1 ss Sitronsaft
1 ss Sukker
1 ss HP-saus
Salt og pepper
Marinerte nypoteter med soltørkede tomater og olivenolje:
Det er Bent Stiansen som har laget denne oppskriften. Må prøves...
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
800 g Nypoteter
1 dl Tomat
1 dl Sjalottløk
0.25 dl Hvitvinseddik
1.5 dl Olivenolje
2 ss Gressløk
Salt og pepper
Mango og papayasalsa med koriander
Dette er Bent Stiansens oppskrift. Og det sier ikke så rent lite.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Mango
2 stk Papaya
2 ss Mango
1 ss Koriander
1 ts Ingefær, revet
1 ss Limesaft
Bent Stiansens ratatouille
Mesterkokkens ratatouille kan anbefales på det sterkeste.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Løk
3 fedd Hvitløk
1 stk Paprika, rød
1 stk Paprika, grønn
1 stk Squash
0.5 stk Aubergine
1 dl Olivenolje
2 ts Tomatpuré
1 ts Timian
1 ss Sukker
1 ss Hvitvinseddik
1 stilk Rosmarin
0.5 bokser Tomat
0.5 dl Basilikum
Salt og pepper
Denne saken ble første gang publisert 14/06 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.