Oppskrift på grillet svinenakke

- Dette er det beste grillkjøttet

Dette er mesterkokk Bent Stiansens favorittkjøtt til grillen. Han gir deg de hemmelige triksene.

Sist oppdatert
SVINENAKKE: Dette er Stiansens favoritt.
SVINENAKKE: Dette er Stiansens favoritt. Foto: Foto: Fredrik Naumann

Bent Stiansen

Bent Stiansen er en av Norges mest profilerte kokker. Han vant Bocuse d'Or som første nordmann i 1993.

Han driver restaurant Statholdergaarden i Oslo som har én Michelinstjerne.

Han har gitt ut følgende bøker:

  • Stiansen til hverdags (2004)
  • Stiansens kulinariske koffert (2006)
  • Stiansens desserter (2006)
  • Stiansens fisk og skalldyr (2006)
  • Stiansens kjøtt og fjærkre (2006)
  • Stiansens småretter (2006)
  • Stiansen inviterer til fest (2008)

Mesterkokk Bent Stiansen har funnet sitt favorittstykke til grillen; svineribbe.

- Det er fantastisk godt kjøtt og det er ispedd litt fett. Når fettet smelter på grillen blir kjøttet veldig saftig og mørt, sier han.

Skal du lage honningmarinert svinenakke, som oppskriften under, er det viktig at du griller kjøttet først, før du smører på sausen.

Og grilltrikset på denne typen kjøtt er indirekte steking.

- Når du steker på gassgrill har du først grillen på fullt. Deretter skrur du av den midterste brenneren, sier Stiansen.

Du kan også gjøre det samme på en vanlig grill ved å legge grillkull langs kanten.

Prøv også dette på grillen:

Grillspyd med lam og timian

Perfekt laks på 15 minutter

Bent Stiansens grillmiddag på 8 minutter

Grillet bruschetta med spekeskinke og tomat

Grillet innbakt svinefilet

Honningmarinerte svinenakke

Dette er Bent Stiansens supre oppskrift på grillet svinenakke.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Svinenakke uten ben

1 ss Salt

1 ss Pepper

1 ss Anis, malt

1 dl Saus

0.5 dl Ketchup

0.5 dl HP-saus

1 ss Worchestershiresaus

0.5 dl Hoisinsaus

2 ss Honning

2 fedd Hvitløk

0.5 ts Timian

1 ss Chili

1 ts Anis, malt

mat.no

Coleslaw

Dette er Bent Stiansens geniale oppskrift på den gode klassikeren coleslaw. Perfekt til grillmat.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

300 g Kål

1 stk Gulrot

1 stk Eple

2 ss Sylteagurk

0.5 dl Majones

0.5 dl Crème fraîche

1 ss Sitronsaft

1 ss Sukker

1 ss HP-saus

Salt og pepper

Illustrasjonsfoto: Mat.no

Marinerte nypoteter med soltørkede tomater og olivenolje:

Det er Bent Stiansen som har laget denne oppskriften. Må prøves...

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

800 g Nypoteter

1 dl Tomat

1 dl Sjalottløk

0.25 dl Hvitvinseddik

1.5 dl Olivenolje

2 ss Gressløk

Salt og pepper

Colourbox

Mango og papayasalsa med koriander

Dette er Bent Stiansens oppskrift. Og det sier ikke så rent lite.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Mango

2 stk Papaya

2 ss Mango

1 ss Koriander

1 ts Ingefær, revet

1 ss Limesaft

Bent Stiansens ratatouille

Mesterkokkens ratatouille kan anbefales på det sterkeste.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Løk

3 fedd Hvitløk

1 stk Paprika, rød

1 stk Paprika, grønn

1 stk Squash

0.5 stk Aubergine

1 dl Olivenolje

2 ts Tomatpuré

1 ts Timian

1 ss Sukker

1 ss Hvitvinseddik

1 stilk Rosmarin

0.5 bokser Tomat

0.5 dl Basilikum

Salt og pepper

Denne saken ble første gang publisert 14/06 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også