En ting er at du har svidd sausen , og må lage den på nytt, en annen ting er at du får en bonus-straff, et svart, superhardt belegg i bunnen av kjelen.

Da gjelder det å ligge unna de redskapene du helt sikkert er fristet til å bruke. Men det blir det bare riper av, la heller bakepulveret jobbe for deg.

Vaskepulver

Gro Flisnes er brand manager hos Høyang Polaris, hun kjenner til bakepulvermetoden, men har også et annet triks på lur.

- Fyll opp litt vann i bunnen av pannen eller kjelen, og tilsett noen skjeer med maskinvaskepulver. Da får du samme effekten. Er det skjolder eller misfarging du ikke får bort kan du fjerne dette med eddiksyre eller sitronsyre, sier Flisnes.

- Gjør du dette på teflonprodukter kan det være lurt å gni inn belegget med litt fett til slutt, avslutter hun.

Her viser vi deg bakepulvermetoden

1. Hell i bakepulver

Fjern alt som er løst og hell i bakepulver slik at det dekker bunnen godt.

=

© FOTO: Øivind Lie

2. Tilsett vann

Hell i varmt vann. Ikke mer enn at du får en konsistens som er litt tykkere enn eggehvite. Når det begynner å syde og boble skjønner du at bakepulveret har startet opp den tøffe jobben.

La blandingen jobbe noen timer. Da blir det hele til en "kake" som er lett å fjerne.

Står den for lenge tørker alt ut. Da er det bare å tilsette mer vann og vente litt.

=

© FOTO: Øivind Lie

3. Spa ut

Nå er elendigheten klar til å fjernes, bruk plastredskap for unngå riper. vask ut med kosten og ta eventuelt de siste restene med en skrubb.

=

© FOTO: Øivind Lie

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!