Oppskrift på tilbehør til torsk

Dette gjør torsken perfekt

Det er mildt sagt mye godt å velge blant.

Sist oppdatert
BRUNT SMØR
BRUNT SMØR Foto: Foto: Håvard Egge
SNADDER: Torsk med soyasmør og dampet vårløk.
SNADDER: Torsk med soyasmør og dampet vårløk. Foto: Foto: Håvard Egge

Hutre hutre, så kaldt vi har hatt det i det siste.

Heldigvis har jeg fått meg det heiteste penger kan kjøpe i disse dager. Nemlig en god varmepumpe, samt mengder av førsteklasses fisk og skalldyr.

En slags mal

Sjømaten blir jo utvilsomt bare bedre og bedre i takt med at temperaturen ute synker, så torsk er og blir en selvskreven vinterfavoritt i min bok.

Det blir sjelden til at jeg lager det samme tilbehøret til torsken, men som regel består torskemiddagen min av en saus, en grønnsak eller to og til slutt drysser jeg gjerne noe digg over for å løfte retten det siste lille hakket.

Slik lager du perfekt stekt torsk.

Saus

Til torsk er en av mine absolutte favoritter brunt smør (klikk her og lær hvordan du bruner smøret perfekt).

Det brune smøret er godt å blande med det meste - dette soyasmøret er en av mine yndlingsvarianter. Kanskje er soyasmør ikke mindre enn det ultimate tilbehør til stekt torsk?

Andre gode sauser jeg stadig vender tilbake til er rødvinsaus, grønn peppersaus og beurre blanc.

Beurre blanc er uhyre enkel å variere. Alt som trengs er å røre i litt urter, rogn eller kapers for eksempel, så har du en helt ny saus.

Grønnsaker

Når det kommer til grønnsakene så vil en skikkelig god potetmos være blant det beste å servere til torsken. Det samme gjelder grønnsakspureer av for eksempel gresskar eller rødbeter.

Dessuten er det selvfølgelig godt med kokte, dampede eller bakte grønnsaker. Mine favoritter er potet, rødbeter, vårløk, brokkoli, rosenkål og gulrot.

Noe å drysse med

Å strø tallerken med noe godt til slutt vil ofte kunne sette den berømte prikken over i-en på de fleste retter. Torsken er intet unntak. Den blir rett og slett lekker med noen urter, oliven, ristede nøtter eller gresskarkjerner drysset over.

Noen sprøstekte baconterninger smaker selvfølgelig også nydelig til ettersom torsk kler salt så godt (slik får du baconet sprøtt).

En annen favoritt i samme kategori er den fyrrige chorizopølsa. Har du ikke testet den kombinasjonen, så er det på høy tid. Chorizopølsa har defintivt kommet for å bli.

Nå har jeg sikkert glemt mye godt, men du kan hjelpe meg ved å skrive inn ditt favorittilbehør til stekt torsk i kommentarfeltet nedenfor.

Les også:

Dette trikset gjør eplekaka super

Tapas for en travel hverdag

Slik får du en fiskespiser

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 06/12 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også