(4 porsjoner)

1 l vann

3 dl fløte

1 gulrot

1 løk

½ purre

1 rødløk

150 g torskefilet

150 g laksefilet

50 g røkelaks

2 ss smør

1 ss frisk persille

1 ss frisk basilikum

salt og pepper

1 lime

1 tomat

Ha vann og fløte i en kasserolle. Skjær gulrot, løk og rødløk i tynne skiver. Skjær den grønne delen av purren i tynne strimler. Ha alle grønnsakene i kasserollen.

Skjær fisk i terninger og røkelaks i tynne strimler. Ha fisken i suppen. Tilsett smør og finhakkede urter og kok opp. Smak til med salt og pepper. Ha i friskpresset limesaft.

Tilsett grovhakket tomat like før servering.

Tips: Andre typer grønnsaker som sjampinjong, squash, paprika eller fennikel kan også brukes.

Server suppen rykende varm, med ferskt brød og godt smør til.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!