PERFEKT: Stekt torsk

PERFEKT: Stekt torsk © Foto: Håvard Egge

Hvordan steke torsk

Slik blir torsken perfekt

Det er mye enklere å steke torsk enn å steke biff.

En perfekt stekt biff er noe av det beste du kan sette tennene i, men steike så utfordrende det kan være å tilberede den perfekt. De fleste trenger flere års erfaring før de lærer seg kunsten.

Skal du derimot steke torsk er det ganske mye enklere å få et perfekt resultat. Jeg vil nesten gå så langt som å si at utfordringen ikke er mye større enn å koke pasta eller gulrøtter.

Slik steker du torsk

Som med all matlaging handler det om å ha den nødvendige kunnskapen, og å gjøre seg de rette erfaringene.

Derfor har jeg laget en steg for steg-gjennomgang til hvordan steke torsk. Med denne fremgangsmåten får jeg alltid et godt resultat:

  • Legg fisken på kjøkkenbenken og skjær den i porsjonsstykker.
  • Finn fram et fat eller en form og strø rikelig med grovt havsalt.
  • Legg fisken oppå og dekk med grovt havsalt. Både for smak og for at fisken ikke skal falle ifra hverandre når den er gjennomstekt.
  • La fisken ligge i salt på kjøkkenbenken i 15-20 minutter. Jo tykkere fileten er, dess lengre salter jeg fisken.
  • Skyll fisken i rennende kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir.
  • Varm opp en panne over relativt høy varme.
  • Hell nøytral olje i panna og legg fisken med skinnsiden ned (eventuelt den siden hvor skinnet var).
  • Ikke pirk borti fisken eller rist på panna nå. La fileten ligge stille så du får karamellisert torskestykket godt (slik lager du for øvrig en knakende god karamellsaus).
  • Når torskefileten er hvit et godt stykke opp, legger du i et par klikker smør i pannen. Snu torsken og stek fisken ferdig på den andre siden. Ta pannen vekk fra varmen på dette stadiet og stek torsken ferdig på ettervarmen til den er akkurat gjennomstekt.
  • Server med en gang - kald torsk er ikke godt.

Om du heller vil panere torsken, så gjøres det slik.

Men, det er ikke bare tilberedningen som avgjør om dette blir godt. Du er også avhengig av å få tak i torsk som holder god kvalitet.

Mange sliter med å vite hvordan de skal sjekke at fisken er fersk - her lærer en av Norges beste fiskehandlere deg hvordan.

Et annet tips når du skal kjøpe torsk er å velge ryggbiffen, ettersom den både er tykkere og har en jevnere tykkelse.

Vil du ha tips til hva du skal servere sammen med torsken - her finner du mitt favorittilbehør til torsk.

Les også:

Tapas for en travel hverdag

Slik smelter du sjokolade

Slik får du en fiskespiser

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Spise

Se hvordan du lager en påskehare

Endelig: Nå vet vi hvordan påskeharen lages. Se videoen!

OPPSKRIFT PÅ EGGS FLORENTINE: Her kommer den legendariske oppskriften.=

Posjerte egg til frokost?

Du lærer denne kunsten på to minutter. Garantert.

SKILLE EGGEPLOMMER OG EGGEHVITER: Det finnes en smart metode for å skille eggeplommer og eggehviter.=

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dropp denne - slik vasker du terrassen skikkelig

Overdreven bruk av høytrykkspyler fliser opp treverket.

artikkel bilde

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Gjett retten!

Her er quizen som lurer deg trill rundt.

Slik blir lammelåret perfekt

Det er enklere enn du tror.