Oppskrift på tapas

En nydelig tapasrett

Om du bare skal lage én tapa, bør du lage denne.

TAPAS: Om du bare skal lage én tapas bør du lage den her.
TAPAS: Om du bare skal lage én tapas bør du lage den her. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Jeg må bare få sagt det: Denne tapasretten er så enkel og så god at det ville være stupid å ikke lage den. En eller annen gang. Gjerne nå, men helst så snart som mulig.

Du trenger bare to ingredienser til denne oppskriften (sjekk her for middag med fem ingredienser). Pølse og hvitløk. Men, du kan ikke kjøpe hvilken som helst pølse. Her er det bare chorizo som gjelder!

Share

Hva er chorizo?

Chorizo er en spansk pølse. Den kommer hovedsakelig i to varianter, picante og dulce. Picante er sterkt krydret. Dulce er mild. Det finnes hundrevis av varianter og de kan være røkte og ikke-røkte.

En chorizo tar den røde, karakteristiske fargen fra paprikaen. Når den stekes ser du den knallrøde fargen pipler ut og setter farge på alt som måtte være i stekepanna. Foruten paprika er en chorizo (nesten uten unntak) krydret med hvitløk.

Et lite tips er å se på fargen til den lille taustumpen i enden av pølsa. Er den rød er den som regel sterkt krydret. Ellers er den litt mildere. Dette er en tommelfingerregel og ikke en absolutt sannhet.

Noen chorizoer kan spises som de er, andre er bedre å steke. I denne tapasen skal chorizoen stekes. Med hvitløk. (Her finner du mange oppskrifter med chorizo).

Hvitløk

Det finnes mange gode grunner til å spise hvitløk. Chorizoen er full av hvitløk, javisst, men når hvitløken stekes sammen med pølsa blir hvitløken snill og mild. Trikset er å steke feddene på lav varme.

Det holder med å dele hvert fedd i to eller tre. Når de får steke på svak varme, uten å svi seg, slipper den sterke hvitløksmaken taket og en søtlig, deilig smak trer fram.

Denne tapasen kan serveres som et lite måltid, gjerne med litt brød til, eller som del av et skikkelig tapasbord.

Her er oppskriften!

Les også:

Tre kule måter å spise kylling på

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du kryddersmør

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Tapas med stekt chorizo og hvitløk

Denne retten er lages med kun to ingredienser.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

25 cm Chorizopølse

6 fedd Hvitløk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning