Oppskrift på sitronsalt
Slik lager du sitronsalt
Det lille trikset hever smaken.
Noen ganger dukker det opp små tips og triks som gjør hverdagen litt morsommere. Det kan være hvordan du lager en sjokoladekake på fem minutter, eller hvordan potetene blir sprø med ristetrikset eller hvordan du serverer laks på lekker måte.
Og så; sitronsalt?
- Hæ? Hva er det?
Jo, oppskriften er temmelig enkel (se nedenfor). Og det er som høres ut, salt med sitronsmak.
Det du gjør er å rive sitronskall og legge det i en skål sammen med sitronsaften du klemmer ut. Så heller du salt, flaksalt, over og lar det tørke.
Hva er poenget?
Hva skal jeg med det?
Og her kommer vi til poenget. Med sitronsalt er det veldig mange ting som blir litt bedre enn det ellers ville vært. Jeg har satt sammen en kjekk liten liste over ting jeg vet det funker på. Dersom jeg hadde laget en liste over ting jeg er ganske sikker på blir bedre, sammen med ting jeg er villig til å prøve, hadde det nok blitt trangt på Internett.
Ting som blir bedre med sitronsalt - særlig når det er grillet:
- laks
- tomater
- kylling
- asparges
- hvit fisk
- squash
- kamskjell
- chevre
Dersom det er flere som har erfaringer med sitronsalt oppfordrer jeg herved alle til å bruke Facebook-siden eller kommentarfeltet nedenfor.
Oppskriften finner du nedenfor. Du finner også oppskrifter som blir enda bedre med et lite dryss...
(Over 10.000 følger Sjuve på Facebook)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
En oppskrift på glutenfri kake for alle
Her er det beste ostekake-knepene
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 03/05 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.