GULROT: Det går med en halv middels gulrot.=

GULROT: Det går med en halv middels gulrot. © FOTO: Øivind Lie

RØR SAMMEN: Rør inn egg og resten av ingrediensene=

RØR SAMMEN: Rør inn egg og resten av ingrediensene © FOTO: Øivind Lie

SJOKOLADEKAKE: Sjokoladekake med nonstop.=

SJOKOLADEKAKE: Sjokoladekake med nonstop. © FOTO: Øivind Lie

Mikrobølgeovn-hateren Christopher Sjuve er på reise og vi har utnyttet denne muligheten til å teste et par oppskrifter på kaker som lages i mikrobølgeovnen. På nettstedet instructables viser de hvordan du lager "the 5-minute Chocolate Cake". Den har vi prøvekjørt. I tillegg har vi laget vår egen oppskrift.

Share

Smaken

Sjokoladekaken er en helt standard oppskrift, men uten bakepulver. Allikevel blir den luftig og det smaker overraskende godt. Hvis du tenker deg standard langpanne-kake så har den litt seigere konsistens, men det smaker som det skal.

Forskning

Kort tilberedning gjør det lett å utvikle nye oppskrifter. Litt som forskning på bananfluer. Har du en time kan du teste og justere en god del varianter. Det tok faktisk bare en halv time å forske frem en gulrotkake. Mel, sukker og egg-målene fra sjokoladekaken ble paret med en gulrotkakeoppskrift her på klikk. Etter et par tre testrunder ble det en riktig så god kake.

Det er bare en ting du må holde deg unna, bakepulver. Det fungerer dårlig i mikrobølgeovn.

Les også:

Tre forslag til en rask middag

Dobbelt så fort som pasta

Slik lager du kyllingsalat

10 tips til biltur med barn

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Øyvind Lie

Gulrotkake på fem minutter

Denne kaken lager du på fem minutter, inkludert steketid.

Til 1 porsjon:

4 ss mel

4 ss sukker

0,3 ts salt

0,5 ts kanel

0,5 stk gulrot

2 ss egg

2,5 ss olje

Høyde (px): Bredde (px):
Øyvind Lie

Sjokoladekake på fem minutter

Denne kaken lager du på fem minutter, inkludert steketid.

Ingredienser:

4 ss mel

4 ss sukker

2 ss kakao

2 ss pisketegg

3 ss melk

3 ss olje

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!