Oppskrift på krokanis

Slik lager du krokanis

Lag din egen is og bli genierklært.

OPPSKRIFT PÅ KROKANIS: Det er moro å lage krokanis!
OPPSKRIFT PÅ KROKANIS: Det er moro å lage krokanis! Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Om du skal imponere noen (eller deg selv) må du lage ting fra bunnen. Saus for eksempel. Da får du raskt en høy stjerne. Du kan også imponere med den beste eplekaken i verden eller hva med tiramisu?

Men du blir ikke genierklært før du kan lage is.

Det er noe magisk over å lage sin egen iskrem. Og om ikke du er enig kan du være sikker på at alle barn er det. Når du lager is vil de tenke at du er overnaturlig. At du har mystiske og fabelaktige evner.

Share

For hvem kan vel begripe at litt melk, en slump fløte, en kopp sukker og noen eggeplommer kan bli til noe så vidunderlig som is?

Jeg husker godt første gangen jeg så en is-oppskrift. Det var på et loppemarket vi uforvarende hadde snublet over på ferie ett eller annet sted i Danmark. Mamma og pappa syntes det var litt rart at det eneste gutten deres ville ha var en kokebok med det megetsigende navnet "Ægg". Men, de spanderte en tier og lot som ingenting.

De skjønte jo ikke at jeg hadde funnet en av verdens best bevarte hemmeligheter i den boka: "Hvordan lage din egen iskrem?".

Jeg ville ikke si noe. Etter noen spenstige kulinariske eksperimenter i kjøkkenet til mamma (jepp, pappa var sjelden der) hvor jeg i all min iver/latskap ikke hadde ryddet var det ikke lett å få tillatelse.

Tilgivelse har alltid vært min greie. Og det er det heldigvis lett å få når du kan lage god iskrem.

Grunnoppskriften

Grunnoppskriften på is er temmelig grei. Jeg bruker tre eggeplommer, 150 gram sukker og fire desiliter melk/fløte (alt etter hva jeg har i kjøleskapet). Hvor mye sukker du liker finner du raskt ut av. Jeg tenker at denne oppskriften er et sted på midten av søthetsskalaen (bare husk at blandingen smaker søtere før du fryser inn isen).

En vaniljestang setter godt smak også. Jeg liker veldig godt sjokoladeisen til Clotilde og min egen sjokoladevariant med sjokoladeskav.

Det går helt fint ann å lage is uten ismaskin. Det går til og med ann å lage is uten fryser med dette trikset. Dersom du bruker fryseren er det viktig at du rører med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller. Rør helt til det stivner - med omtrent en times mellomrom.

Nedenfor finner du en herlig oppskrift på krokanis. Kos deg!

Les også:

Slik blir brokkoli godt

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Krokanis

Dette er måten å lage deilig, hjemmelaget krokanis på.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Vaniljestang

3 stk Eggeplomme

150 g Sukker

2 dl Melk

2 dl Kremfløte

2 dl Sukker

1 ss Smør

2 dl Mandler

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning