Oppskrift på dessert med fersken

Slik blir fersken en dessert

Den elsker å bli tatt på.

OPPSKRIFT PÅ FERSKEN: Det er jammen ikke mye som skal til for å lage en liten dessert. Bruk fersken eller nektarin i denne oppskriften.
OPPSKRIFT PÅ FERSKEN: Det er jammen ikke mye som skal til for å lage en liten dessert. Bruk fersken eller nektarin i denne oppskriften. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Har du en fersken, eller en nektarin, er det lite som skal til før du har en dessert. Du kan, selvsagt, bare spise den som den er.

Men, om du følger oppskriften nedenfor blir det en god, liten hverdagsdessert som gleder mange munner. (Det er greit å sjekke detaljene om hvordan du lager en karamellsaus før du går løs på den her).

Fersken - en sjelden gjest?

Jeg kan ikke påberope å ha vært en langvarig, trofast ferskenfan. Fersken har vært en frukt med semska skinn som jeg en sjelden gang plukker med meg. Oftest har de gått ukommentert gjennom mitt kjøkken. De har verken forårsaket høylytte nytelsesutbrudd eller kulinarisk spotting.

I sommer kjøpte jeg en kurv igjen. Jeg hadde som vanlig ingen forventninger. Så plutselig, med et jafs, ble jeg ferskenfan. Jeg telte etter og fant ut at jeg spiste fersken hver dag i 16 dager i strekk. Hver morgen ble jeg tatt på fersken med frukt i munn.

Sesongen for fersken er på sommeren og høsten for Italia, Spania, Frankrike og Hellas, hvor mesteparten kommer fra. Det er godt mulig jeg ikke har tenkt nok på når jeg har kjøpt fersken tidligere. Synd og skam!

Ferskenkrise: Slik velger du de beste

I samme øyeblikk som jeg blir ferskenfan, synker forbruket drastisk i Europa. I følge Greenmed har prisene rast kraftig på de nydelige fruktene (så mye at de ikke dekker produksjonskostnadene, skriver de). Jeg lover å gjøre mitt for å motvirke denne ferskentrenden.

En fersken utvikler bare aroma og sødme så lenge den henger på treet. Unngå for all del de hardeste. Velg fersken som gir litt etter når du trykker på dem. Unngå alle som har grønnskjær - da er de plukket for tidlig.

Nedenfor finner du oppskriften!

(Over 14.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!Erik Hannemann

Fersken til dessert

Du kan bruke både fersken og nektariner.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Fersken

4 ss Brunt sukker

2 ss Smør

1 dl Kremfløte

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning