Maten til Heston Blumenthal

Lager han verdens rareste is?

Se den geniale kokken lage egg 'n bacon iskrem og sneglegrøt.

Heston Blumenthal er en genial kokk som her viser oss hvordan han lager egg 'n bacon iskrem.
Heston Blumenthal er en genial kokk som her viser oss hvordan han lager egg 'n bacon iskrem. Foto: Foto: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Heston Blumenthals kokebøker

2004: Family Food "A new approach to cooking"

2006: Heston Blumenthal: In Search of Perfection

2007: Heston Blumenthal: Further Adventures In Search of Perfection

2008: The Big Fat Duck Cook Book

Heston Blumenthal er blant vår tids mest interessante kokker. Han driver den allerede legendariske Fat Duck utenfor London og har laget flere TV-serier hvor "In search of perfection" er den største. Den ble vist på TV-Norge. Kokebøkene hans er også populære (se faktaboks).

Hvorfor er Heston Blumenthal interessant?

Blumenthal har faktisk svært lite kokkeutdannelse å vise til. Mannen er mer eller mindre selvlært. Det er kanskje årsaken til at han henter inspirasjon fra uvanlige steder. Det han har blitt mest kjent for er å bruke vitenskapen aktivt i matlagingen.

Les også: Endelig: Den perfekte vaffeloppskriften

Les også: Det er lett å lage paella!

Sammen med Ferran Adria på El Bulli er Heston kanskje den fremste eksponenten for molekylær gastronomi - om hvordan matlaging kan benytte seg av moderne vitenskap. Det er gitt ut mange bøker om temaet hvor Hervé This' Molecular Gastronomy og Harold McGees On Food and Cooking regnes som de fremste.

Les også: Slik blir risottoen perfekt

Les også: La barna drikke

På restauranten The Fat Duck serveres Egg n' Bacon Ice Cream. Det er rett som er nesten umulig å glemme navnet på. Her viser Blumenthal hvordan den lages:

En annen klassiker som utfordrer dine fordommer bare i navnet er snail porridge - sneglegrøt. Nå skal de sies at alle som har spist har elsket det. Her viser han hvordan den lages.

I dette klipet fra serien "In search of perfection" viser Blumenthal hvordan man lager en perfekt tomatsaus:

I en annen video viser Blumenthal hvordan man lager sjokolademousse på en genial måte. Han krediterer franskmannen Hervé This for oppdagelsen av hvordan du lager en sjokoladekrem uten å tilsette andre ingredienser. Sjekk ut:

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning