3-retters helgemeny

Denne menyen kan bli din

En skikkelig luksushelg...

Sist oppdatert

Vi må ha en skikkelig helgemeny!

Og denne helgen skal jeg kjøpe meg litt god spekemat. Faktisk synes jeg det er godt med litt forskjellige skinker, gjerne litt parmaskinke, litt god spansk skinke (slik finner du den beste), litt norsk skinke eller andre spekeprodukter. Tynne skiver på et fat med noen store kapers, litt rømme - eller bare som det er.

Men det kan vel ikke regnes som forrett?

Forrett: Krabbe

Derfor er første ordentlige rett ut en liten krabbesandwich. Det er ikke mye som kreves, i alle fall om du kjøper ferdigrenset krabbe: Bland majones, rømme, sylteagurk, tabasco, cayennepepper og legg det på en loffskive og ha krabbekjøttet på toppen (ikke krabbeskjell? Slik gjør du det). Skvis eventuelt litt sitron over.

Hovedrett: Biff

Hovedretten er biff. Verken mer eller mindre. Det kan godt hende jeg serverer den med en klassisk (og supergod!) peppersaus, men akkurat nå heller jeg mot å lage en soppstuing. Det viktigste er uansett å steke biffen riktig.

Og hva skal jeg ha til biffen? Jo, jeg er i det late hjørnet så da gjør jeg slik: Har en masse grønnsaker i en ildfast form med olje, en skvett eddik og hvitløk - slik. Da trenger jeg egentlig ikke poteter, men det vanskelig å la være når de blir så gode som blir med ristetrikset...

Dessert: Snickerskake

Når det gjelder desserten legger jeg ikke noe i mellom: Det blir snickerskake. En gjenganger vi hilser velkommen rett som det er.

Til slutt, ja snickerskaka, vil jeg ha litt ost (selv om dette strider både mot franske rekkefølgekonvensjoner og sunn magefornuft, for sånn er jeg laget). Og jeg tror valget faller på en sinnatagg, nemlig Munster og siden det bare er helg bare en gang i uka skal jeg unne meg et glass merkelig vin til.

Du finner oppskriftene nedenfor! Jeg ønsker med dette en knallhelg - i og utenfor kjøkkenet.

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 20/01 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også