Oppskrift på laks på grillen=

FISK I OVNEN: Å bake fisk i ovnen gir lite oppvask og er supergodt! Men husk på tempen. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

Tre supre måter å lage laks på.

Vi liker laks

I følge fiskaren.no har konsumet av laks doblet seg på ti år. Nå er det bare japanerne og finnene som spiser mer laks enn oss.

Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask.

Min favorittoppskrift er den hvor du blander honning og sennep 50/50 og smører utover fisken. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen.

Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er 50 grader. Om du vil være helt på den sikre siden kan du vente til termometeret viser 60. Blir den varmere risikerer du at fisken blir tørr.

Les også: Dobbelt så raskt som pasta

Les også: Slik har du ikke laget eplekake før

Ovnsbakt laks er enkelt

Den andre varianten på lista er også superenkel. Det er bare å skive opp litt sitron og appelsin og legge på litt rosmarin. Du kan selvsagt bruke tørket rosmarin også.

Superkokk Bent Stiansen står for den siste varianten. Det er i utgangspunktet en ørret, men den kan byttes ut med laks. Fisken serveres med blomkålpuré og en fin saus med persille og pepperrot.

Les også: Dette er den sunneste yoghurten

Les også: Ni råd for en lykkelig barndom

Nedenfor finner du oppskriftene. Har du noen oppskrifter på bakt laks (eller ørret) du vil dele? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor.

PS Det er ikke noe veien for å lage nydelig middagsmat av røkt laks også. En av mine hverdagsfavoritter er røkt laks med rosépepper og crème fraîche.

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

8 fristende ting å lage med aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Testen hvor iPhone kommer på nest sisteplass

Sjekk hvilket mobilkamera som gruser konkurrentene i ny test.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett