Oppskrift på laks på grillen=

FISK I OVNEN: Å bake fisk i ovnen gir lite oppvask og er supergodt! Men husk på tempen. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

Tre supre måter å lage laks på.

Vi liker laks

I følge fiskaren.no har konsumet av laks doblet seg på ti år. Nå er det bare japanerne og finnene som spiser mer laks enn oss.

Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask.

Min favorittoppskrift er den hvor du blander honning og sennep 50/50 og smører utover fisken. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen.

Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er 50 grader. Om du vil være helt på den sikre siden kan du vente til termometeret viser 60. Blir den varmere risikerer du at fisken blir tørr.

Les også: Dobbelt så raskt som pasta

Les også: Slik har du ikke laget eplekake før

Ovnsbakt laks er enkelt

Den andre varianten på lista er også superenkel. Det er bare å skive opp litt sitron og appelsin og legge på litt rosmarin. Du kan selvsagt bruke tørket rosmarin også.

Superkokk Bent Stiansen står for den siste varianten. Det er i utgangspunktet en ørret, men den kan byttes ut med laks. Fisken serveres med blomkålpuré og en fin saus med persille og pepperrot.

Les også: Dette er den sunneste yoghurten

Les også: Ni råd for en lykkelig barndom

Nedenfor finner du oppskriftene. Har du noen oppskrifter på bakt laks (eller ørret) du vil dele? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor.

PS Det er ikke noe veien for å lage nydelig middagsmat av røkt laks også. En av mine hverdagsfavoritter er røkt laks med rosépepper og crème fraîche.

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!=

Du blir glad bare av å se på denne maten

Sjekk denne digge ukemenyen.

OPPSKRIFT PÅ FOUGASSE: Dette brødet er morsomt å bake.=

Kule ting du baker i dag

Det kommer snart til å lukte godt i huset ditt!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

artikkel bilde

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.