Test av rødvin på papp

Vi har testet australske pappviner

Her er oversikten for deg som liker australsk rødvin.

Test av pappvin
Test av pappvin Foto: Foto: Petter Berg/HM Foto
Publisert Oppdatert
BEST:  Lindemans Shiraz Cabernet har saftige tanniner, middels fylde og god syre.
BEST: Lindemans Shiraz Cabernet har saftige tanniner, middels fylde og god syre. Foto: Foto: Petter Berg/HM Foto

Testpanel og metodikk

I testpanelet satt Robert Lie og Mads Kleppe. Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Han er daglig leder av Restaurant Grefsenkollen.

Kleppe jobber til daglig på NOMA (København). Han har sølv fra årets NM og har fast plass på vinkelnerlandslaget.

Testmetodikk

Alle produktene ble smakt blindt, det vil si at testpanelet ikke visste hvilke produkter som var med i testen. Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 er best. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

Australia er det landet som solgte mest rødvin på papp i fjor, etter Italia og Frankrike. Tilsammen ble det solgt 3 514 227 liter fra "Down Under". Selv om dette er kun halvparten av det volumet som Italia solgte, er det likevel mye vin.

Share

Vi har derfor testet de ti mest solgte australske rødvinene på papp. Nivået var forholdsvis jevnt, og de fleste rødvinene havner midt på treet.

Den beste og verste fra samme produsent

Den vinen som solgte mest på papp i fjor, er Lindemans Shiraz Cabernet, med sine 1 103 277 liter. Dette er også den beste vinen i denne testen. Vin fra samme produsent, Lindemans Bin 45 Cabernet Sauvignon, solgte 532 758 liter, men havner på jumboplass. Testpanelet finner den noe ubalansert.

Vinneren får 83 poeng og kan drikkes til retter av lam, storfe og svin. Den er har en duft av vanilje, kirsebær og mocca. I tillegg finner du saftige tanniner, middels fylde og god syre. I smaken har den utviklet frukt, god balanse og noe eik i avslutningen.

Vi har også testet rødvin på papp fra Italia, Frankrike, Spania og Chile dersom du skulle foretrekke vin fra noen av disse landene.

De aller fleste rødvinene i denne testen passer utmerket til lammelår.

Her går du tilbake til HOVEDTESTEN.

Les også:

10 oppskrifter med kjøttdeig

Slik blir lammelåret best

Slik blir aubergine godt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen