Testpanel og metodikk

I testpanelet satt Robert Lie og Mads Kleppe. Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Han er daglig leder av Restaurant Grefsenkollen.

Kleppe jobber til daglig på NOMA (København). Han har sølv fra årets NM og har fast plass på vinkelnerlandslaget.

Testmetodikk

Alle produktene ble smakt blindt, det vil si at testpanelet ikke visste hvilke produkter som var med i testen. Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 er best. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

Det landet som selger mest pappvin til Norge er Frankrike. Vi har testet de ti vinene som selger mest. Resultatet finner du nedenfor.

Share

Det er overraskende lite forskjell på vinene. De fleste havner på omkring 80 poeng.

(La Boiselière var utsolgt fra produsenten, så den fikk overvi dessverre ikke testet.)

Har du lyst til å komme skikkelig fransk stemning? Herved anbefales den ultimate klassikeren coq au vin, en perfekt løksuppe, og de beste kaffe-kakene som finnes; canelés.

Dersom du heller vil ha flaskevin kan du sjekke ut vår liste over de ti beste kjøpene til under 120 kroner.

Her kan du sjekke flere tester av pappvin.

Les også:

Tre kule måter å spise kylling på

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du kryddersmør

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!