Klassisk lammelår

LAMMELÅR: Klassisk lammesteik er enkelt å lage og smaker kjempegodt. © Foto: matprat.no

Oppskrift på lammelår og lammestek

Slik blir lammelåret best

Ingen påske uten lammelår. Her er de beste oppskriftene.

NETTSHOPPING: Bestill noen av verdens beste viner over nettet.
TIL LAM: Til lammesteken drikker man rødvin. © Foto: istockphoto

Slik lager du perfekt lammelår

Det er tid for lam. Lammelår er en av de tingene man ikke bør glemme når påsken står for tur.

Om du velger klassisk lammelår, eller en provencalsk lammestek så smaker det uansett godt. Av tilbehør kan du gjerne velge fløtegratinerte poteter og sennepssaus.

Lammelår og rødvin

Til lam drikker du rødvin. Skal du ha selskap, eller dra på hytta, kan kanskje noen av disse pappvinene fra Italia, Frankrike eller Spania være noe for deg. For deg som lurer på hva du bør drikke til aperitiff, sjømat, eller bare foran peisen i ferien, kan du prøve noen av disse anbefalingene.

Ett lammelår holder til 4-5 personer. Er det for eksempel seks personer i selskapet, er det lurt å lage litt ekstra tilbehør. Du kan bruke lammelår både med og uten bein. Lammelår uten bein er enklere å skjære opp, men om du kjøper lår med bein, kan du jo beine ut dette og koke kraft på beinet. Fyll gjerne låret med smør og urter.

Den første oppskriften vi har valgt ut er klassisk lammestek med hvitløk og rosmarin. Det finnes mange andre varianter, men en klassiker blir ikke en klassiker uten grunn.

Les også:

Slik lager du perfekt potetmos

Slik lager du ovnsbakte poteter

Ovnsbakte grønnsaker

henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

=

Saftige grillspyd med potetsalat

Grillmiddagene du lager på noen få strakser!

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Ender i skilsmisse i 91 prosent av tilfellene

Fire ting som skader parforholdet.

artikkel bilde

Er dere klare for barn nummer to?

Eller holder det med en runde med bæsjebleier og våkenetter?

artikkel bilde

Fra kjedelig til spennende og kledelig - på sekunder

Uten å følge trendene, blir du gatas kuleste. Les hvordan!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.