Klassisk lammelår

LAMMELÅR: Klassisk lammesteik er enkelt å lage og smaker kjempegodt. © Foto: matprat.no

Oppskrift på lammelår og lammestek

Slik blir lammelåret best

Ingen påske uten lammelår. Her er de beste oppskriftene.

NETTSHOPPING: Bestill noen av verdens beste viner over nettet.
TIL LAM: Til lammesteken drikker man rødvin. © Foto: istockphoto

Slik lager du perfekt lammelår

Det er tid for lam. Lammelår er en av de tingene man ikke bør glemme når påsken står for tur.

Om du velger klassisk lammelår, eller en provencalsk lammestek så smaker det uansett godt. Av tilbehør kan du gjerne velge fløtegratinerte poteter og sennepssaus.

Lammelår og rødvin

Til lam drikker du rødvin. Skal du ha selskap, eller dra på hytta, kan kanskje noen av disse pappvinene fra Italia, Frankrike eller Spania være noe for deg. For deg som lurer på hva du bør drikke til aperitiff, sjømat, eller bare foran peisen i ferien, kan du prøve noen av disse anbefalingene.

Ett lammelår holder til 4-5 personer. Er det for eksempel seks personer i selskapet, er det lurt å lage litt ekstra tilbehør. Du kan bruke lammelår både med og uten bein. Lammelår uten bein er enklere å skjære opp, men om du kjøper lår med bein, kan du jo beine ut dette og koke kraft på beinet. Fyll gjerne låret med smør og urter.

Den første oppskriften vi har valgt ut er klassisk lammestek med hvitløk og rosmarin. Det finnes mange andre varianter, men en klassiker blir ikke en klassiker uten grunn.

Les også:

Slik lager du perfekt potetmos

Slik lager du ovnsbakte poteter

Ovnsbakte grønnsaker

henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

DET GRØNNE I HVITLØKEN: Ja, dersom du skal fjerne det gjør du det på denne måten.=

Du spiser vel ikke det grønne i hvitløken?

Du lærer noe nytt på 22 sekunder.

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!=

Du blir glad bare av å se på denne maten

Sjekk denne digge ukemenyen.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

artikkel bilde

Test av taco - vinneren vil garantert overraske deg

Vi har smakstestet åtte typer taco.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.