Aubergine er en av mine favorittgrønnsaker. Eller vent litt.

Rent botanisk er auberginen en frukt. Og de små kjærnene inni er bær.

Dens nære botaniske slektninger er tomat, potet og tobakk. At botanikerne framstiller auberginen som en naturens freak for de svare for. (wikipedia og frukt.no)

Share

Jeg mener det er systemet det er noe galt med. Auberginen er en grønnsak i min bok. Og den er super.

Det finnes veldig mange gode oppskrifter med auberginer. Den er en av hovedingrediensene til den majestetiske ratatouillen. Auberginen spiller også hovedrollen i den greske stoltheten moussaka.

I det siste har jeg fått dilla på å lage aubergine på en annen måte. Ikke revolusjonerende annerledes, men veldig enkelt og supergodt. Jeg legger stekte auberginer i en tomatsaus som er krydret med rosmarin, estragon og hvitløk. Så drysser jeg på ost og gratinerer den i ovnen.

Denne retten fungerer helt fint på egenhånd. Om du ikke klarer tanken på å spise som en vegetarianer kan du alltids servere litt kjøtt til. Jeg synes lammekjøtt og oksekjøtt passer best til.

Les også:

Tre kule måter å spise kylling på

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du kryddersmør

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Gratinert aubergine med tomat og hvitløk

På denne måten blir auberginen så god at ingen vil savne noe som helst.

Ingredienser:

1 stk løk

1 stk aubergine

1 bokser tomat

1 ts rosmarin

1 ts estragon

2 fedd hvitløk

150 g ost

1 ts sukker

olje til pensling

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!