Test av pappvin
Her er den beste amerikanske pappvinen
Vi testet amerikansk pappvin.
Testpanel og metodikk
I testpanelet satt Robert Lie og Mads Kleppe. Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Han er daglig leder av Restaurant Grefsenkollen.
Kleppe jobber til daglig på NOMA (København). Han har sølv fra årets NM og har fast plass på vinkelnerlandslaget.
Testmetodikk
Alle produktene ble smakt blindt, det vil si at testpanelet ikke visste hvilke produkter som var med i testen. Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 er best. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.
I vår gigatest av pappvin er USA det landet som selger minst (litt over 23.000 liter).
Det er småtterier mot Italia som topper listen med over syv millioner liter.
USA får som regel lite oppmerksomhet som vinland. Vår faste vinanmelder Arnie Stalheim har én gang anbefalt amerikansk vin i sin faste spalte - en pinot noir til en hyggelig pris.
Vi har testet de fem pappvinene fra USA som solgte mest i 2009. Nedenfor finner du resultatene.
Foretrekker du vin fra land som Italia, Frankrike eller Spania har vi også testet de mest solgte rødvinene på papp fra disse landene.
Dersom du vil spise noe godt sammen med vinen er lammelår et hett tips.
Her går du tilbake til HOVEDTESTEN.
Les også:
Tre kule måter å spise kylling på
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 30/03 2010, og sist oppdatert 28/06 2017.