Ukens beste vinkjøp

La dolce vita

Denne rimelige og sødmefulle italieneren er fin å drikke som kosevin uten mat, men er også god til spicy kjøttretter.

DRUEMIKS: Trentatre er laget på en druemiks med en tredjedel hver av cabernet sauvignon, merlot og montepulciano.
DRUEMIKS: Trentatre er laget på en druemiks med en tredjedel hver av cabernet sauvignon, merlot og montepulciano. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Vi befinner oss helt nede på "hælen" av Italia, regionen som heter Puglia, og som uttales "Polia", dvs med stum " g" og norsk "o" som i "sol". Her er primitivo og negroamaro de meste kjente druene, men ingen av disse inngår i ukens vinanbefaling. Nei, her har montepulciano, som vi vanligvis forbinder med Abruzzo-regionen, fått følge av bordeaux-druene cabernet sauvignon og merlot. En sødmefull hybrid av en vin.

Trentatre 33 Rosso 2007, vnr 15665, kr 99,90, 83 poeng.

Dyp rød med hint av fiolett. Sødmefull duft av modne mørke bær med hint av krydder og urter. God fylde med fruktig og søtlig smak. Det er hele 5 g/l restsukker her, noe som er høyt for en rødvin, og det merkes. Middels syre og og en ganske lang ettersmak med fine tanniner.

Denne vinene er god å drikke nå, og selv om den nok hadde tålt et år eller to i kjelleren, ser vi ikke vitsen med det. Den store sødmen gjør at vinen egner seg godt som kosevin uten mat. Men du kan også bruke den til ganske hardt krydrete kjøttretter, som f.eks. pepperbiff og chili con carne.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Steak au poivre med hvitløkmos

Chili con carne med rømme og tortilla

Afrikansk lammegryte

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Flott rødvin fra Provence

Billig italiener

Syrah til å varme seg på

Nydelig portvin

Frisk og lett hvitvin

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning