Det er vel ikke noen hemmelighet at mange foretrekker kjøttmat fremfor fisk.

De fleste husker sikkert fisk fra barndommens dager. Ihjelkokt torsk med gulrøtter og poteter.

Kanskje du spiser fisk en sjelden gang og sverger da til ferdiglagede fiskekaker , fiskepinner og eller fiskesuppe fra pose eller boks.

Det trenger heller ikke være å avansert. Gjør det enkelt. Den beste fiskemiddagen lager en selv.

Liker du lasagne med kjøttfarse, liker du helt sikkert denne varianten med fisk også.

Det er bare til å bytte ut kjøttfarsen med torskefilét eller tunfisk på boks (bruk den som ligger i vann). Du tror det ikke før du får smakt det. Det er nemlig veldig godt!

Roger Fredericks

Lasagne med torsk

Til 4 porsjoner:

12 stk lasagneplater

500 g torskefilet

200 g revet ost (parmesan)

Tomatsaus

3 stk finhakket sjalottløk

2 ss olivenolje

1 bokser hakkede hermetiske tomat er

2 ts tomatpuré

0,5 dl fiskekraft

salt

pepper

0,5 ts sukker

3 ss frisk basilikum, el. samme antall ts tørket

2 ss frisk gressløk, el. samme antall ts tørket

Hvit saus

3 ss margarin

4 ss hvetemel

6 dl lettmelk

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!