Denne gangen tar vi turen til Campania i Syd-Italia, fylket hvor Napoli er største by. Rødvinene i dette området lages gjerne av aglianico-druen, som gir både robuste og strukturerte viner. Vår vin er laget på 100 prosent aglianico og kommer fra produsenten Mont' Antico di Garofalo Carina.

Vigna Marmore Aglianco 2008, vnr 80382, kr 100, 83 poeng.

Meget dyp rød som brekker mot fiolett. Dufter av solbær og kirsebær med hint av urter og kvist. Sursøt på smak med middels fylde og lengde. Frisk syre og tydelige, men fine tanniner.

Vinen er god å drikke nå, men tåler også to til tre års lagring. I matveien er den svært anvendelig. Du kan drikke den til både okse, lam og svin, men den er også god til både pizza og pasta. Prøv den også til faste vellagrede oster, som parmesan, cheddar, gruyère, gouda m.fl. Om du tåler litt snerping, går det også fint an å drikke den på egenhånd som "kosevin".

Her er oppskrifter til noen retter som passer til vinen:

Lasagne

Svinekoteletter med baconpoteter og sennepsaus

Grillspyd med lam og timian

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Syrah til å varme seg på

Nydelig portvin

Frisk og lett hvitvin

Glimrende valpolicella

Deilig chianti

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!